София. Националният център по трансфузионна хематология избра един от големите

...
София. Националният център по трансфузионна хематология избра един от големите
Коментари Харесай

Приключи пролетната кампания за безвъзмездно кръводаряване на НЦТХ

София. Националният център по трансфузионна хематология избра един от огромните християнски празници, считан за рождения ден на Църквата – Петдесетница, за край на Пролетната си акция за безплатно кръводаряване. Това оповестиха от пресцентъра на НЦТХ . Кампанията започва на Цветница под надпис „ Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот в този момент! ” в партньорство с БЧК и с поддръжката на Българската православна черква.
Много от донорите, взели присъединяване в днешната акция, която се организира в столичния храм „ Рождество Христово ”, избраха да се включат в сходна самодейност за първи път. Един от тях е отец Петър Кудузки, който смята, че всеки може да подари кръв за собствен непосредствен, само че същинското достойнство и смисълът на безвъзмездното кръводаряване е да го направиш без да знаеш на кого помагаш и чий живот спасяваш.
„ Доброволното кръводаряване е най-хубавата предварителна защита против „ търговците на кръв ”. Ако всеки от нас го прави един път годишно, тази порочна процедура няма да съществува ”. Това сподели Велина Тонева, която поради рядката си кръвна група е избрала да подарява кръв един път на няколко месеца.
Екипът на НЦТХ, който през днешния ден за първи път посети храм „ Рождество Христово ” в столичния квартал „ Младост ” 3 и неговите чиновници, си пожелаха триумф в новото партньорство. Надяваме се сходни акции да се трансфорат в добра и дългогодишна традиция, посредством която освен да се оказва помощ на нуждаещите се пациенти, само че и да се образува дарителска просвета в младото потомство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР