София. Националния съвет даде мандат на БСП, чрез експертни групи

...
София. Националния съвет даде мандат на БСП, чрез експертни групи
Коментари Харесай

Вяра Емилова, БСП: Имаме пет основни приоритета, от които няма да отстъпим

София. Националния съвет даде мандат на Българска социалистическа партия, посредством експертни групи да стартираме диалози с Има Такъв Народ. Проведе се първата среща, която беше на тематика обществена политика. От 18:00 ч. във вторник са срещите на тематика опазване на здравето и обучение ”, съобщи Вяра Емилова от ИБ на Българска социалистическа партия в ефира на Евроком, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя бе безапелационна, че социалистите ще поддържат Има Такъв Народ единствено и само по съответни политики, които са в полза на хората. Емилова добави, че стратегиите на двете партии имат съвпадане по избрани цели и изрази вяра, за реализиране на консенсус по останалите, където още съществуват разминавания.

Според нея българските жители са доста добре осведомени по въпроса, че Българска социалистическа партия първа сложи на дневен ред тематиките за преизчисляването на пенсиите и обществените неравенства. „ За страдание сме очевидци по какъв начин някои от нашите политически съперници се пробват да си припишат тази борба за по-социална и обективна България “, безапелационна бе социалистката.

Относно елементи по въпросите свързани с целите на Българска социалистическа партия за бъдещото държавно управление, както и в частност икономическото развиване на Силистренски район, Вяра Емилова съобщи:
Имаме 5 съществени целта, от които няма да отстъпим при договарянията. Това са обществена политика и битка с неравенствата и бедността, промяна в опазването на здравето, обучение, просвета и просвета, правосъдна промяна и битка с корупцията и развиване на стопанската система.

" Развитието на стопанската система е извънредно значимо. Аз съм от Област Силистра и там ситуацията е доста тежко, тъй като от доста години района като че ли е оставен на фотосинтеза. Липсата на стопанска система и работни места в региони, като нашия кара хората да напущат родните си места, което пък води до стремглаво обезлюдяване.
Крайно налага се да бъде импортиран специфичен закон за Североизточна България. Държавата неглижира отдалечените райони и в последна сметка това води до нулиране на всички обществени и стопански действия. В целите на идващото държавно управление би трябвало да бъде заложено и потреблението на ресурсите на река Дунав, тъй като тя може да бъде стопански и транспортен кулоар, което от своя страна би довело до развиване на стопанската система и откриване на нови работни места ".

Тя добави, че откакто социалистите схванат поименния състав на бъдещия кабинет ще свикат Национален съвет, където да вземат своето дефинитивно решение.

Вяра Емилова сподели още, че Българска социалистическа партия ще организира диалози с Демократична България и ИБНИ и изрази вяра, че възможни диалози сред Има Такъв Народ и Движение за права и свободи няма да се окажат договаряния на задкулисието.

Доста обстойно изявление направи Емилова и по отношение на въпроса касаещ резултатите от провелите се на 11 юли парламентарни избори и съобщи следното:

„ Направихме много изчерпателен и сериозен разбор на последното съвещание на Народно събрание. Истината е, че имаме по-добри резултати в общините, където имаме работещи определени кметове. Ще насочим напъните си към избора на персони с високо публично въздействие за идващите локални избори, тъй като това оказва огромно въздействие за повишение на резултатите при всички останали избори.
Сега не е време за оставки. Не е времето за това, а и ни предстоят доста по-важни и виновни задания. Редовите социалисти желаят Корнелия Нинова да остане Председател на Българска социалистическа партия “, отговори Емилова на въпрос за миналия Национален съвет на Българска социалистическа партия.
Според Вяра Емилова е належащо да има повече страна в земеделието. Това е нещо, което хората непрекъснато декларират при срещите си с нея.

„ Пръскането с пестициди не е контролирано и това води до измиране на хиляди пчелни фамилии. Държавата още веднъж е абдикирала и от този развой и е редно бъдещото държавно управление да се намеси в този развой. Хората заслужават помощ, тъй като сега техния занаят безусловно се затрива “, безапелационна бе тя и добави, че е поела ангажимент дружно с евродепутатите на левицата да започват самодейност за подкрепяне на пчеларите.

„ Хората се усещат изоставени и сами. На една от последните ми срещи в Силистренско и по-точно с. Скала хората там ми споделиха, че с цел да получат своите минимални пенсии би трябвало да платят по 24 лв. за превоз. Жителите там са изгубили религия и вяра и може би това докара до по-ниската изборна интензивност. За страдание дейностите в ръководството на ГЕРБ докараха хората в България до целеустремен геноцид ", продължи социалистката разяснявайки още един от наболелите проблеми на силистренци.

Вяра Емилова осведоми и за идното отбелязване на 130 годишнината от проведеното социалистическо придвижване в България, като съобщи, че самото честване ще се организира тази събота от 10:30 ч. на историческата поляна Бузлуджа, а от 13:00 ч. в Художествената изложба в град Казанлък ще се организира и конференция на тематика: 130 години Българска социалистическа партия - настояще и вероятност пред лявата концепция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР