София. Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Русенският университет Ангел

...
София. Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Русенският университет Ангел
Коментари Харесай

„Национална компания индустриални зони“ и Русенският университет подписаха меморандум за сътрудничество

София. „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД и Русенският университет „ Ангел Кънчев “ подписаха меморандум за съдействие за ускорено професионално създаване на младежите, които сега се образоват или приключват висшето си обучение. Инициативата е част от плана Fast Tracking Success на националната компания, който предлага на студентите опция за стажове и непрекъсната претовареност в фирмите, които работят на територията на индустриалните зони на НКИЗ. Това оповестиха от пресцентъра на „ Национална компания индустриални зони “ .
На формалната гала в Русенския университет подписите си под документа сложиха изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес и ректорът на Университета в крайдунавския град проф. доктор Велизара Пенчева. „ Целта на меморандума с Русенския университет е да бъде реализирана връзка сред бизнеса и университета “, съобщи след сключване на съглашението изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес. По думите ѝ планът е доста упорит, тъй като с изключение на с университетите, са планувани партньорства и със междинните професионални учебни заведения.
„ За момента имаме партньорство със Софийския университет, Техническия университет в София, Университета за национално и международно стопанство, Нов български университет, Лесотехническия университет, а в този момент към този момент и с Русенския. Планираме да подпишем меморандуми и с университетите в Шумен, Варна, Бургас и Велико Търново. Амбицията ни се простира до реализиране на партньорства и с професионалните гимназии, защото огромна част от вложителите търсят работна ръка с разнообразни знания “, добави Барес.
Инициативата Fast Tracking Success е замислена и в поддръжка на сегашни и нови вложители в индустриалните зони на НКИЗ за да бъде преодоляно едно от най-сериозните провокации пред капиталовите планове – дефицита на качествени експерти.
В зоните от портфолиото на НКИЗ към този момент работят или построяват своите предприятия, хранилища, логистични центрове, високо софтуерни офиси компании от Германия, България, Гърция, Дания, Австрия, Турция, Израел и други Общият размер на контрактуваните вложения в държавните индустриални зони от основаването им до момента надвишава 390 млн. лв. (към края на 2017-а), разкрити са над 2100 нови работни места, повече от 130 български и задгранични компании – вложители и наематели в другите зони, са получили поддръжка за развиването на своя бизнес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР