София. Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен

...
София. Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен
Коментари Харесай

Ивайло Константинов, НСАПБ: Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен сектор, с реципрочност в управлението

София. Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен бранш, с взаимност в ръководството.
Това сподели на конференция за показване на решението за обединяване на автобусния отрасъл Ивайло Константинов, изпълнителен шеф на Национално съдружие на автобусните превозвачи в България, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Пуснахме покана до всички национално показаните сдружения в пътническия транспортен бранш, където маркирахме жалоните на бъдещото обединяване. В възможната Конфедерация, която ще се случи, ще членуват единствено сдружения. Най-важното е, че би трябвало да има взаимност в ръководството, с ротационен принцип в управлението “, съобщи той. „ Всички компании, които не членуват в сдружения, ще имат право да учредят лично съдружие и Конфедерация “, уточни Ивайло Константинов. „ Целта ни е в Закона за автомобилните транспорти да бъде дефинирано понятието национално представителна организация “, разгласи той. „ Което съдружие отговори, да бъде национално представително “, разяснява Константинов. „ Нямам упоритост да управлявам и си подадох отказ още преди въпросната Конфедерация да бъде учредена “, акцентира Ивайло Константинов. „ Категорично отхвърлям да вземам участие в междуличностни борби. Който си има проблем с някого, би трябвало да си взема решение проблемите на равнището, което може “, изясни той. „ Надявам се концепцията за обединяването да дава отговор на упованията на страната, на Народното събрание и на министъра “, сподели още Константинов.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР