София. Народното събрание подкрепя усилията на правителството за изпълнение на

...
София. Народното събрание подкрепя усилията на правителството за изпълнение на
Коментари Харесай

Народното събрание подкрепя усилията на правителството за изпълнение на ангажиментите, свързани с приемането на България в еврозоната

София. Народното събрание поддържа напъните на държавното управление за осъществяване на уговорките, свързани с приемането на България в еврозоната. Това съобщи ръководителят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин на среща със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ по въпросите на еврото и обществения разговор, финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари Валдис Домбровскис, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Гостът е на двудневно публично посещаване в България и имаше среща с народни представители от комисиите по европейски въпроси и по бюджет и финанси.
Кристиан Вигенин уточни, че България желае продължение на евроинтеграцията в дълбочина и продължава дейните си дейности в посока присъединение към Шенген и еврозоната. Той изрази удовлетворение от поредната политика на Европейската комисия за поддържане на деен разговор с представителите на националните парламенти.
Присъединяването на България към Шенген и еврозоната ще бъде значим сигнал към българските жители, който ще способства за подсилване на доверието в европейските институции и европейската интеграция, акцентира на срещата заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси Евгения Ангелова. Тя уточни, че страната ни интензивно е взела участие в полемиките за укрепването на икономическото ръководство и за доизграждането на Икономическия и паричен съюз.
" Една от главните цели на визитата ми в България е да бъдат извършени задълбочени полемики за вероятностите за приемането на България към еврозоната ", означи еврокомисар Валдис Домбровскис. Той уточни, че страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да засилят устойчивостта на европейската стопанска система и да са готови за възможни неподходящи феномени.
" България има мощен стопански напредък, доста мощно фискално осъществяване и съответствие сред дълг и Брутният вътрешен продукт от 30 %, което е едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз ", означи Валдис Домбровскис. " Трябва обаче да се обърне внимание на общественото измерение и по-конкретно на осъществяване на политиките за тъждество на приходите, както и на стратегиите за придобиване на умения и достъп до пазара на труда ", добави той. България е покрила три от четирите критерия и е поела съответни задължения по отношение на участието си в еврозоната, уточни еврокомисарят и добави, че в случай че страната извърши тези задължения през третото тримесечие на 2019 година може да се причисли към Валутния механизъм II (ERM II).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР