София. Народният представител от ПГ на ГЕРБ д-р Александър Александров

...
София. Народният представител от ПГ на ГЕРБ д-р Александър Александров
Коментари Харесай

Народният представител д-р Александър Александров зададе въпроси към министрите на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството

София. Народният представител от ПГ на ГЕРБ доктор Александър Александров зададе от парламентарната естрада въпроси към министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
" Правителството е отпуснало 30 млн. лв. за спомагателни разноски на общинските и регионалните лечебни заведения, както и за лечебни заведения, оказващи психиатрична помощ ", съобщи доктор Александров и насочи към здравния министър запитване защо ще бъдат разходвани тези средства и ще имат ли опция шефовете на лечебните заведения да употребяват този финансов запас за нарастване на работните заплати. Той получи увещание, че по-голямата част от до финансирането ще бъде отделена за нарастване на работните заплати, а средствата ще бъдат разпределени както следва:
18 милиона лв. за общинските и регионалните болници;
2 млн. лева се дават на лечебните заведения, оказващи психиатрична помощ. Този запас е очакван за 12-те центъра за психологично здраве и за психиатричните отделения към болниците;
10 млн. лева се дават за оказана незабавна помощ без хоспитализация, като с този запас ще бъдат финансирани 41 лечебни заведения, от които 26 регионални лечебни заведения.
Народният представител изиска информация от Регионалния министър завършиха ли процедурите за избор на реализатор на Строително-монтажните работи и на надзора във връзка главен ремонт на третокласен път Рударци-Кладница, обезпечен ли нужния финансов запас и по кое време действително ще започва осъществяването на плана.
Министър Аврамова изясни, че при започване на месец април би трябвало да бъде подписан договорът с определения реализатор. Вече има решение за класиране на претендентите. За обекта има подготвен механически план и е издадено позволение за градеж. Индикативният период за пускане на строителните действия е средата или края на месец април.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР