София. Народният представител от групата на БСП Крум Зарков пита

...
София. Народният представител от групата на БСП Крум Зарков пита
Коментари Харесай

Крум Зарков припомня нужните мерки за борба срещу домашното насилие

София. Народният представител от групата на Българска социалистическа партия Крум Зарков пита в парламентарен въпрос вътрешния министър Бойко Рашков за напредъка по контракт, подписан през 2019 година от Министерството на вътрешните работи, по силата на който Норвежкият финансов механизъм дава безплатна финансова помощ на стойност 1 212 596 лева за осъществяване на план с съществена цел да се увеличи потенциала на българската полиция за реакция при случаи на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола, както и да се разработят ефикасни политики за битка с този тип закононарушения, оповестиха от Българска социалистическа партия.

„ Предстоят значими промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, само че за постигането на резултати, т.е. ефикасна отбрана на жертвите и ефикасни санкции за насилниците, е належащо служителите на реда да са готови да разпознават и да реагират съответно в битката с този тип закононарушения “. Това написа Зарков във Facebook страницата си.

Сред съответните дейности, които би трябвало да бъдат осъществени до 2022 година, Зарков цитира: създаването на логаритъм за за оценка на риска при различаване на случаи на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола; образованието на полицейски служители; образование на специалисти осносно отбрана на жертви на този жанр насилие; продан на информация със заинтригувани страни за събиране на най-хубави практики и съответстващи данни; създаване на автоматизирана осведомителна система „ Домашно принуждение и принуждение, учредено на пола “, доставка на хардуер и образование на експерти за работа с нея.

Въпросът е наличен на страницата на Народното събрание на адрес:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР