София. Народните представители ще гласуват трите проекторешения за персонални промени

...
София. Народните представители ще гласуват трите проекторешения за персонални промени
Коментари Харесай

Министерските оставки ще се гласуват в пленарна зала

София. Народните представители ще гласоподават трите проекторешения за лични промени в Министерски съвет, импортирани от премиера Бойко Борисов. Това се показва в програмата за работа на Народното събрание . С гласуването Народното събрание ще освободи Николай Нанков като министър на районното развиване и благоустройството и ще избере Петя Аврамова на негово място. От поста министър на превоза ще бъде освободен Ивайло Московски, а на негово място ще бъде определен Росен Желязков. Първоначалното предложение на премиера за поста беше Александър Манолев, който обаче отдръпна кандидатурата си. Депутатите ще гласоподават и освобождението на Валентин Радев като министър на вътрешните работи и избирането на Младен Маринов на поста.
Министрите Нанков, Радев и Московски подадоха оставки по гледище на премиера поради тежката автобусна злополука край Своге. Министерските оставки трябваше да влязат в пленарна зала предходната седмица. Президентът Румен Радев обаче не подписа указа, с който да освободи Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. След подписването на документа и трите оставки ще се гласоподават. Забавянето на указа породи напрежение сред президента и ръководещите. Румен Радев не го подписа с претекст, че не е спазена съгласувателната процедура. От ГЕРБ оповестиха, че президентът е забавил указа, с цел да търси поредна борба с изпълнителната власт.
Очаква се оставките на министрите и претендентите за техни заместници да бъдат подкрепени от ГЕРБ, Атака, Вътрешна македонска революционна организация и „ Воля “. От НФСБ да гласоподават „ срещу “ оставките и „ за “ претендентите. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще гласоподават „ за “ оставките и „ срещу “ препоръчаните заместници на министрите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР