София. Надявам се в следващото правителство ще създаде не НОЩ,

...
София. Надявам се в следващото правителство ще създаде не НОЩ,
Коментари Харесай

Д-р Емил Стоименов, ПП АБВ: Надявам се в следващото правителство ще създаде не НОЩ, а Национален пандемичен комитет, в който да влязат експерти

София. Надявам се в идващото държавно управление ще сътвори не НОЩ, а Национален пандемичен комитет, в който да влязат специалисти. Това сподели доктор Емил Стоименов, член на Народно събрание на Политическа партия АБВ, по време на конференция в централата на партията, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ За следващ път през вчерашния ден се убедих, че по какъв начин държавното управление на ГЕРБ е в безспорна неспособност да чете и камо ли да извършва личните си документи, които те одобряват. Разпускането на НОЩ е едно много закъсняло деяние. Това трябваше да се случи още при започване на месец декември 2020 година, когато беше признат новият Национален проект за подготвеност при пандемия. С него беше заличена институцията Национален действен щаб и беше препоръчана да бъде основана нова институция, по този начин наречена Национален пандемичен комитет. Дейността му е обвързвана с управлението на цялостната съгласуваност и ръководство на здравните и обществени ограничения против битката с пандемията. В този комитет би трябвало да влязат специалисти епидемиолози, министърът на опазването на здравето и гл. здравен контрольор. Този Национален пандемичен комитет трябваше да стартира работа още в края на предходната година по проекта, който е признат с решение на Министерски съвет “, уточни Стоименов.

„ Надявам се в идващото държавно управление ще сътвори не НОЩ, а Национален пандемичен комитет, в който да влезнат изброените специалисти “, акцентира той.

Стоименов разяснява и разногласието за използване на втора доза от имунизацията на „ АстраЗенека “ с думите, че последователността на министър Ангелов е ясна, виждайки ограниченията, които вкарват в битката с пандемията. „ Ако той се уповаваше само на науката, щеше да е наясно, че няма научни данни, които да споделят, че е допустимо втората доза, в случай че е приложена първо „ АстраЗенека “, да бъде с ваксина на РНК. Трябва да се направи затворено клинично изследване и резултатите ще покажат дали е дейно, дали не понижава успеваемостта. Единственото научно деяние, което може да бъде подхванато сега, хората, които са с първа доза „ АстраЗенека “ да си слагат и втора доза, с цел да бъдат изцяло предпазени “, сподели Стоименов.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР