София. Над половин килограм контрабандни златни накити задържаха митнически служители

...
София. Над половин килограм контрабандни златни накити задържаха митнически служители
Коментари Харесай

Агенция Митници: Над половин килограм златни накити, на стойност над 30 000 лв., задържаха митнически служители на МП Калотина

София. Над половин кг контрабандни златни украшения задържаха митнически чиновници на Министерство на правосъдието " Калотина " при инспекция на лек автомобил с белгийска регистрация. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници " . На 22.07.2018 година дежурните митнически инспектори на Министерство на правосъдието " Калотина " правят инспекция на влизаща в страната кола, пътуваща от Белгия към Турция през Сърбия и България. С нея пътуват двама мъже и жена, в чиято чанта митническите чиновници откриват украшения с общо тегло 534,5 грама. Открити са гривни, огърлици, пръстени, обици и висулки от жълт и бял метал, за които в следствие експертиза е посочила, че съставляват бижута от жълто и бяло злато, на обща стойност над 30 000 лв.. По случая е формиран акт по Валутния закон против пътничката, която признала, че чантата и накитите са нейни.
В автомобила са открити още и към 5 грама хашиш. Те са открити в мъжка чантичка повърхностно захвърлена на задната седалка. За наркотичното вещество един от мъжете, пътуващи с автомобила, признал, че е негова благосъстоятелност. Според обясненията му хашишът, задоволителен за към няколко цигари, е за персонална приложимост. Нарушителят ще понесе административна отговорност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР