София. Над 50 снимки на проекти, допринасящи за модернизирането и

...
София. Над 50 снимки на проекти, допринасящи за модернизирането и
Коментари Харесай

Над 50 снимки са получени за 20 дни по кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

София. Над 50 фотоси на планове, допринасящи за модернизирането и подобряването на градската среда, са получени за 20 дни в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) в границите на самодейността „ Покажи по какъв начин обновяваме родното ти място “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Тя стартира на 4 август и е част от образователно-патриотичната акция на районното министерство „ Моят град е моята цитадела “, която подтиква разпространение на плановете, с които се обновяват огромните общински центрове и обекти на културната, туристическата, просветителната, обществената, здравната и пътна инфраструктура.
Към момента най-активни са жителите на Враца, Стара Загора, Пловдив, Монтана, Добрич и Петрич, от които обитаеми места са получени най-вече фотоси. Преобладават фрагментите на обновените паркове, площади, санирани блокове, както и реновирани учебни заведения и детски градини.
Идеята е жителите да покажат с снимки по какъв начин се развиват градовете с вложенията по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, както и с предходните планове, осъществени по ръководените от Министерство на регионалното развитие европрограми. Така всеки има опция да поддържа родния си град, като покаже актуализирани паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, учебни заведения, жилищни и публични здания, спортни площадки и центрове, рехабилитирани пътища, културни и туристически обекти, реновирани здравни заведения, публичен превоз и внедрени интелигентни решения за ръководство на обитаемоте места.
Инициативата продължава до 30 септември. Снимките за присъединяване в състезанието се изпращат на имейл: [email protected].
Най-добрите фрагменти и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 година, планувани са и атрактивни награди. Задължително е при изпращането им да бъдат посочени име и адрес на създателя, телефон, възраст, както и изложение на мястото, където е направена фотографията и мнение за какво този обект Ви впечатлява.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР