София. Над 150 доброволци – служители на Джи Пи Груп“

...
София. Над 150 доброволци – служители на Джи Пи Груп“
Коментари Харесай

София: Над 3 000 дървета са засадили 150 доброволци от „Джи Пи Груп“ АД

София. Над 150 доброволци – чиновници на „ Джи Пи Груп “ АД и техните фамилии, засадиха над 3000 фиданки на широколистни дръвчета върху 6 декара от територията на Новата гора на София край Суходол. Това оповестиха от АПРА Портър Новели Акцията е осъществена с поддръжката на Столична община, която осъществя плана за трета поредна година.
„ Радвам се, че толкоз доста чиновници одобриха това предизвикателство. Всеки човек носи персонална отговорност за природата. Ние като строителна компания към този момент 15 години градим едни от най-сериозните планове в България, само че тази самодейност е продължение на дълготрайната ни тактика за запазване и грижа за околната среда “, сподели Владимир Житенски, изпълнителен шеф на „ Джи Пи Груп “ АД.
Проектът Новата гора на София има за цел върху 225 декара да бъдат засадени над 120 000 нови дървета. Целта е това да бъде и нов зелен филтър на града. За 1 година едно широколистно дърво обезпечава кислорода, нужен на 10 души. Засаждането се провежда със съдействието и под експертизата на лесовъдите от Общинското дружество " Управление на общински земи и гори ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР