София. На Велики четвъртък омбудсманът Мая Манолова заедно с над

...
София. На Велики четвъртък омбудсманът Мая Манолова заедно с над
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова заедно с над 250 деца от 10 столични училища и 5 детски градини боядисаха 1 000 яйца на площад „Света Неделя“

София. На Велики четвъртък омбудсманът Мая Манолова дружно с над 250 деца от 10 столични учебни заведения и 5 детски градини боядисаха 1 000 яйца на площад „ Света Неделя “. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България . Събитието бе част от Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “, която публичният бранител провежда за четвърта поредна година в поддръжка на българските пенсионери.
„ Идеята е децата да се научат да имат вяра и да вършат положително, тъй като това е християнството “, сподели Мая Манолова. По-късно, с литийно шествие към този момент готовите яйца бяха занесени от учениците до обществената кухня в двора на църквата „ Св. Св. Кирил и Методий “, където от 17 декември м.г. до Великден, институцията на омбудсмана, дружно с доста сътрудници даваше топъл обяд на приблизително 700 души.
„ Това са обществено слаби хора, които са изпаднали в неволя. Това са най-вече възрастни хора. Днес децата дадоха знак, че добротата, съпричастността и любовта са част от нашето всекидневие. Важно е да възпитаваме децата си точно по този метод, да вършат положително, да имат вяра в положителното, да бъдат дружно, да се усещат от една общественост, да почитат и да обичат възрастните хора. Да са подготвени да подадат ръка на човек, който е в неволя “, сподели омбудсманът.
Боите, с които се нашариха яйцата, са подаяние от компания „ Весаче “ ЕООД за идеята „ Спаси икона “, посредством която малчугани от неделните учебни заведения оказват помощ на свои онкоболни връстници. Яйцата даде безплатно компания „ Джиев “ АД, сътрудник на институцията на публичния бранител в редица благородни начинания. А за положителното въодушевление от самото начало се грижи обичаният от малчуганите Бате Енчо.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР