София. На среща на Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и

...
София. На среща на Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев се срещна с ръководството на Българската асоциация по информационни технологии

София. На среща на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев и представителите на Българската асоциация по осведомителни технологии разискаха вероятностите за цифрова промяна на администрацията, построяването на осведомителното общество у нас, киберсигурността и развиването на българската осведомителна промишленост. Това оповестиха от прессекретариата на президента.
„ Развитието на технологиите е предизвикателство за всички нас. Трябва да настъпи смяна в мисленето на жителите, в събирането и анализирането на данни, както и в използването им по друг метод. Институциите следва да работят поредно за оптималното потребление, оперативната съгласуемост и поддръжка на към този момент наличните осведомителни запаси и системи във всички браншове “, акцентира по време на диалога Румен Радев.
Държавният глава удостовери, че ще поддържа самодейностите, които улесняват и форсират процеса на цифрова промяна на българската администрация в интерес на жителите и на бизнеса. „ Електронното ръководство е стратегически приоритет за България. Това е необратим развой и е потвърдено средство за реализиране на успеваемост, бистрота, триумф в битката с корупцията, отчетност и надзор “, разяснява Румен Радев.
Като член на Европейската асоциация за осведомителни технологии - DIGITAL EUROPE, представителите на Българската асоциация по осведомителни технологии срещнаха президента с работата и задачите на Организацията, която съставлява промишлеността на цифровите технологии в Европа. DIGITAL EUROPE, чиито членове са 61 огромни софтуерни компании и 37 национални търговски асоциации, има за цел да подсигурява присъединяване на промишлеността в създаването и използването на политиките на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР