София на път да се откаже от Бронзовата къща. В

...
София на път да се откаже от Бронзовата къща. В
Коментари Харесай

София на път да се откаже от Бронзовата къща

София на път да се откаже от Бронзовата къща. В сряда би трябвало да стартира монтаж на инсталацията на мястото на някогашния пантеон на Георги Димитров. Ако срокът не бъде спазен, общината ще приключи плана.

След месеци закъснение, общината даде краен период на създателя Пламен Деянов – български образен актьор, който работи във Виена.

„ Ние няма да поносим отсрочване по плана, тъй че сега, в който се откри закъснение ние прекратяваме осъществяването на проекта”, съобщи Малина Едрева.

Проектът е подсилен от австрийското държавно управление и частни донори и трябваше да бъде подготвен за началото на българското европредседателство.

В края на март в една виенска изложба Деянов споделя по какъв начин е убеждавал българите за какво това, което прави, е съвременно изкуство. За част от колегията на архитектите планът е неразбираем и без мащаб, както и без позволение от Института за запазване на паметниците на културата.

„ Това ни подразни, че има някакво освен неизясняване, само че и даже съмнение в метода, по който ние бихме могли да преценим доколко е това, което той предлага и цената му – къде е тя”, разяснява арх. Искра Дандолова. От Столичната община чакат опрощение, когато научиха за думите на Деянов.

48 часа преди крайния период, нищо не предвещава, че монтажът на Бронзовата къща стартира. Цял ден Деянов не отговори на телефонните ни позвънявания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР