София. На 9 юли ще започнат да ни свършват парите,

...
София. На 9 юли ще започнат да ни свършват парите,
Коментари Харесай

Проф. Христомир Брънзов, НИМХ: На 9 юли ще започнат да ни свършват парите и да отпадат дейности по чисто финансови причини

София. На 9 юли ще стартират да ни свършват парите, от което ще стартират да отпадат действия по чисто финансови аргументи. Това сподели пред публицисти шефът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките проф. Христомир Брънзов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Преразпределихме средства на Института, с цел да може оптимално дълго да работи, тъй като при нас е една софтуерна линия. Ако се прекъсне една активност, всички останали стопират. Ние сме пренасочили тези средства, които има, в това число и нашите лични, тъй че оптимално дълго да съумяваме да поддържаме системите за ранно предизвестие за бедствия от хидрометеорологичен темперамент “, разяснява проф. Брънзов. По думите му първо ще стартират да отпадат гражданските прогнози и нещата, които не са свързани с национална сигурност и сигурност. „ Още повече, че ние обслужваме всички ведомства – войска, гражданска и военна авиация, „ Напоителни системи “, „ Гражданска отбрана “. Всички тези структури чакат информация от нас. Някой би трябвало да ни помогне. Два месеца сигнализираме и обществото, и държавното управление, само че до този миг няма никакво реакция. Последното решение на Общото заседание на Българска академия на науките е да търсим пари от страната, те щели да ни спомагат “, акцентира той.
Директорът на Национален институт по метеорология и хидрология изясни, че концепцията на щаба на митинга е да излязат от този спокоен митинг, на който никой не обръща внимание и да провокират и социална реакция, и ръководещите да вземат някакво решение. „ В последна сметка желаят ли да има такава активност в страната, или не? Хората желаят да знаят какво да вършат оттук насетне – дали да си взимат шапките и да си отиват, който където си откри работа, жестоко казано, или да продължат да правят това, което обичат. Както виждате, го правят и с най-ниските вероятни заплати в Българска академия на науките “, разяснява още проф. Брънзов.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР