София. На 4 Април от 16.00 часа Фондация Мини Арт

...
София. На 4 Април от 16.00 часа Фондация Мини Арт
Коментари Харесай

София: Фондация „Мини Арт” организира Мини Арт Пролет за стартиране на проекта „Социален Цирк за надежда”

София. На 4 Април от 16.00 часа Фондация Мини Арт ще показа метода Социален цирк за работа с деца със усложнения. Събитието ще се организира в Жълтата къща на „ Цариградско шосе “ 17. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Събитието ще стартира в 14.00 часа с отворена подготовка за деца и младежи от центрове за деца в квартал „ Надежда “. Ще се включат и други деца (групата е до 30 деца). Ще се учат да жонглират, да карат Юнисайкъл, да вършат акробатични номера.
В 16.00 часа, Н.Пр Сорен Якобсон, дипломат на Дания ще открие формалната стратегия, като показа плана „ Социален цирк за Надежда “, финансиран от Столична община и Френския културен институт. Ще се дискутират с хора от Неправителствени организации и университетските среди резултата от метода, както и опциите за разширение на приложението.
Основната цел на събитието е да дадем формален старт на акцията за набиране на средства за Циркова тента, с цел да можем да създадем място където да събираме участници, експерти и съидейници на идеята и да разпространяваме Социалния цирк в България.
Очакваме да дойдат посланици на страни от Европейския съюз, който ни поддържат – Дания, Белгия, Франция. Там в последните 20 години обществения цирк набира все по-голяма известност и дава положителни резултати за възстановяване на когнитивните и отзивчиви умения на участниците. Нещо, от което имаме потребност всички, само че най-много тези които би трябвало да се борят за заслужен и пълностоен живот.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР