София. На 4 април е потвърдено ново огнище на високопатогенна

...
София. На 4 април е потвърдено ново огнище на високопатогенна
Коментари Харесай

6000 патици, заразени с птичи грип, са били умъртвени в село Зимница

София. На 4 април е доказано ново огнище на високопатогенна инфлуенца A по птиците вид H5N8 в животновъден обект за развъждане на патици, намиращ се село Зимница, община Стралджа, област Ямбол. Незабавно са подхванати всички ограничения за очистване на огнището според Наредба № ДВ-103 от 21 август 2006 година за ограниченията за профилактика, ограничение и очистване на заболяването инфлуенца (грип) по птиците и Плана за незабавни ограничения при констатиране на огнище на Инфлуенца А при птици. Във фермата се отглеждани 6 хиляди патета. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните .
Обособена е 3-километрова защитна зона и 10-километрова следена зона към животновъдния обект, като са наложени възбрана за търговията и напредването на домашни, диви и други птици и яйца за разплод, образуване на панаири, пазари, изложения и други скупчвания на домашни или други птици.
Ще бъдат осъществени клинични прегледи във птицевъдните обекти и инспекция за въвеждане на ограниченията за биосигурност в птицевъдните обекти, намиращи се на територията на обособените зони.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР