София. На 3-ти март БДЖ-Пътнически превози ЕООД ще осигури шест

...
София. На 3-ти март БДЖ-Пътнически превози ЕООД ще осигури шест
Коментари Харесай

БДЖ ще осигури допълнителни вагони във влак „Родопи” от Септември за Добринище на 3-ти март

София. На 3-ти март „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД ще обезпечи шест спомагателни вагона към състава на трен „ Родопи ”, който се движи по маршрута Септември-Добринище. Влаковата комбинация ще пътува с повишен състав по отношение на трансформиралата се в обичайната самодейност на Гражданско съдружие „ За теснолинейката “ под мотото „ На 3-ти март: Заедно в теснолинейката ”. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ .
Събитието се провежда за четвърта поредна година във връзка отбелязването на Националния празник на Р България и с всяка последваща година притегля от ден на ден искащи да се причислят към празничното пътешестване.
Теснопътният трен ще замине от гара Септември в 08:46 ч. След неговото идване в гара Якоруда пътуващите с композицията могат да се включат в шествието до центъра на градчето, където ще могат да се насладят на тържествена стратегия.
Цената на билета от Септември до Якоруда е 4.60 лева, а на непокътнатото място 0.50 лева Желаещите да пътуват могат да употребяват разнообразни предложения за понижение при пътешестване в двете направления, пътешестване на групи или против показване на железопътни карти, които дават право на понижение.
За деца до 7-годишна възраст чиновниците на билетните каси ще издават безвъзмездни билети с нулева стойност против показване на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на прилагане на настрана седящо място, само че може да им бъде закупено непокътнато място против 0.50 лева
Билетите за пътуването са към този момент в продажба и могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.
БДЖ обичайно поддържа начинания на фенове на железопътния превоз, които способстват за пътешестване към изконните полезности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на паметни исторически дати.
Теснолинейната линия по маршрута Септември-Добринище е включена в листата с най-интересните железопътни линии в Европа, оповестен в Пътеводителя за Европейските железопътни написания, публикуван от немските железници (DB). Средната скорост, развивана от теснолинейната комбинация по маршрута е 40 км/ч. Линията минава през голям брой живописни кътчета с многочислени тунели и мостове. По трасето се намира гара Аврамово, която е най-високо разположената гара на Балканския полуостров – на 1267 м надморска височина. Железопътната линия е с междурелсие 760 мм и дължина към 125 км, като стартира от Горнотракийската равнина, минава през западните Родопи и Аврамовата седловина (разделяща Рила и Родопите) и доближава разложкото поле в подножието на Пирин.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР