София. На 29 юни 2018 г. в Резиденция Бояна“ в

...
София. На 29 юни 2018 г. в Резиденция Бояна“ в
Коментари Харесай

В София ще се проведе петата среща на групата на високо равнище за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа CESEC

София. На 29 юни 2018 година в Резиденция „ Бояна “ в София ще се организира петата среща на групата на високо ниво за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа CESEC. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката . Домакин на форума ще бъде министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Очаква се в него да взе участие заместник-председателят на Европейската комисия за Енергийния съюз Марош Шефчович, еврокомисарят за климат и енергетика Мигел Ариас Канете, вицепремиерът Томислав Дончев, енергийни министри от района и други.
Участниците в събитието ще дискутират настоящото положение и постигнатия прогрес по предпочитаните газови планове в района, районното съдействие в региона на електрическата енергия, ВЕИ и енергийната успеваемост и други. В рамките на форума ще бъдат подписани редица документи: решения на националните регулатори за освобождение на уредника на плана IGB от разпоредбите за достъп, съглашение за съдействие с Трансадриатическия газопровод, меморандум за съгласие сред Българския енергиен холдинг и Европейската капиталова банка по отношение на построяването на IGB и други.
Инициативата за газова междусистемна съгласуваност в Централна и Югоизточна Европа започва през февруари 2015 година в София. Целта на групата на високо ниво е задълбочаване на районното съдействие в газовия бранш, гарантирайки сигурност и резистентност на доставките и конкурентоспособност на енергийната политика на Европейски Съюз. На срещата в Букурещ през предходната година самодейността бе допълнена със взаимен метод към електроенергийния пазар, енергийната успеваемост и развиването на възобновима сила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР