София. На 25 май 2018 г. в УМБЛСМ Пирогов“ ще

...
София. На 25 май 2018 г. в УМБЛСМ Пирогов“ ще
Коментари Харесай

В УМБЛСМ „Пирогов“ ще бъде открита паметна плоча с орелеф на професор Емил Таков

София. На 25 май 2018 година в УМБЛСМ „ Пирогов “ ще бъде открита паметна плоча с орелеф на професор Емил Таков. Той беше дълготраен шеф на лечебното заведение, министър на опазването на здравето в служебното държавно управление на Стефан Софиянски и величие в ортопедичната травматология. Това оповестиха от пресцентъра на болничното заведение .
Проф. Емил Таков е роден на 4 януари 1950 година Завършва медицина през 1978 година и работи в болничното заведение в Стара Загора. През 1982 година се реалокира в детската клиника по незабавна травматология към Пирогов. Проф. Таков е дълготраен шеф на ІІІ-та травматологична клиника и на Секцията по Ортопедия и травматология на „ Пирогов ”. В интервала 1992-1995 година е шеф на болничното заведение. През 1997 година за няколко месеца е министър на опазването на здравето в държавното управление на Стефан Софиянски.
Неговият несравним нюх за скъпото и значимото в ортопедичната травматология дефинира посоката, в която се развива тази компетентност в България. Под негово управление се вкараха у нас актуалните способи за лекуване на фрактурите. Той и неговите възпитаници сътвориха голям брой научни изявления, дисертационни писания и две настолни книги на всеки ортопед травматолог - " Фрактурите - диагностика и лекуване " и " Фрактури при децата ".
Професор Емил Таков сътвори актуалната школа по травматология в България.
Възпоменателната плоча е направена по самодейност на неговите възпитаници и другари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР