София. На 25 март 2019 г. от 12.00 часа в

...
София. На 25 март 2019 г. от 12.00 часа в
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова ще обяви началото на четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ на 25 март

София. На 25 март 2019 година от 12.00 часа в шатрата на Социалната кухня в двора на православен храм „ Св. св. Кирил и Методий “ на ул. Георг Вашингтон “ 47 на Женския пазар с молебен за здраве и благословение омбудсманът Мая Манолова ще разгласи началото на четвъртото издание на Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана .
Тази година двете дела на институцията на омбудсмана – обществената кухня, която действа от 17 декември м.г. и акцията за възрастните хора, с която се набират хранителни артикули и средства за пенсионерите, се сплотяват, с цел да може повече обществено слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник.
На 25 март 2019 година лицата на „ Великден за всеки “ - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника ѝ Тончо Токмакчиев ще бъдат доброволци в обществената кухня и ще раздават топла рибена чорба.
В предходните три издания, акцията събра близо 1 500 000 лв. и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.
В откриването ще се включат и сътрудниците на самодейността – Български Червен кръст, Националният застрахователен институт, „ Български пощи “ ЕАД, Българска хранителна банка, Държавната организация за сигурност на храните, Националният алианс за работа с доброволци, Национално съдружие „ Младежки глас “, Ред Девил Кетъринг, представители на хранителния отрасъл, на хранителни вериги и други
Четвъртото издание на „ Великден за всеки “ още веднъж ще набира парични средства и хранителни артикули за пенсионерите, които няма да получат надбавка за огромния християнски празник. Идеята е да бъдат подкрепени хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния предел от 348 лв.. По одобрени описи на Национален осигурителен институт средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които възрастите хора ще имат опция да пазарят в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.
Средства още веднъж се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, чиито титуляр е Български Червен кръст.
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР