София. На 23 октомври кандидатите на коалиция НФСБ – БДС

...
София. На 23 октомври кандидатите на коалиция НФСБ – БДС
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Стефан Иванов: Столичани ни подкрепят, защото сме хора на действието и работим за истинска промяна

София. На 23 октомври претендентите на коалиция „ НФСБ – БДС „ Радикали “ от 17.30 ч. ще бъдат в градинката на „ Кристал “ за формалното закриване на акцията в столицата. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ. „ Софиянци към този момент не са апатични, те имат вяра, че смяна в ръководството на града е допустима, и че ние, десните патриотични партии, носим тази смяна “ – сподели Стефан Иванов претендент за кмет и лидер на листата за общински съветници на коалиция „ НФСБ – БДС „ Радикали “, подкрепени от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България в столицата –Аз се явявам на избори, с цел да дам на жителите една по-добра и по-модерна визия за София, сподели Стефан Иванов. Местното самоуправление има две елементи – кмет и общински съвет. И социологическите проучвания (които ние не сме плащали), демонстрират, че коалиция НФСБ – БДС „ Радикали “, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България, ще има представители в общинския съвет. Това е значимо, тъй като ние ще внесем пресен лъх в другояче изтощеното и апатично ръководство на града. Следващият общински съвет ще бъде с доста повече групи, в сравнение с настоящия и аз виждам в това опция да се вземат решения, които са положителни и аргументирани, а не такива, които една партия ни постанова само по силата на болшинството си.
„ В София обединението НФСБ – БДС „ Радикали “ печели доверието на гласоподавателите с най-позитивния претендент, с най-продължителен политически опит и с неопетнена известност – Стефан Иванов, - акцентира Валери Симеонов.
Всеки ден в разнообразни квартали на София гласоподавателите се срещаха с претендентите за кмет и за общински съветници на обединението, запознаваха се с програмата, обсъждаха проблемите на кварталите и на града. Местната власт в столицата демонстрира „ изборна глухота “ към едно от най-важните претенции на жителите – битката с корупцията. Затова претендентите за общински съветници оферират ефикасна превантивна мярка: цялостна бистрота на всички разноски на Столична община посредством основаване на обществен указател на всички контракти, подписани от общината, и на всички анекси към тях, на издръжката на другите действия на централната и на районните администрации, на общинските сдружения, предприятия и културни институти. Когато обясняваме, че предлагаме действителна децентрализация, това звучи нереално, когато обаче кажем, че предлагаме живеещите във всеки квартал или микрорайон да имат право сами да дефинират още от предходната година кои улици, тротоари, градинки и други общински обекти да бъдат ремонтирани по проект през идната, множеството хора одобряват концепцията – описват претендентите.
„ Най-важно в тази акция за мен е да не се дават празни обещания, а да убедим гласоподавателите, че сме хора на действието. Всички, които ни познават, знаят, че пазиме ползите им освен на думи и освен по време на избори – споделя Венера Тодорова, претендент за общински консултант (с № 102 в листата на коалицията). – Лично за мен е най-важно да се забрани блокирането на основни кръстовища в София с политическа цел (напр. Орлов мост), тъй като аз, като майка на три деца, съм била пострадала неведнъж. Не може няколко десетки души да пречат на десетки хиляди да извършват ежедневните си отговорности. “
„ В София направихме обединяване на обичайни десни и патриотични политически обединения, които имат опита, опциите и разсъдъка да прокарат кардинални промени в локалната власт – счита Цветан Манчев, ръководител на БДС „ Радикали “ и съпредседател на обединението. – В хода на акцията станахме разпознаваеми за столичани, които споделят тези полезности, и чакаме те да ни поддържат на 27 октомври “.
Според Валери Симеонов, водач на НФСБ, в листата за София са събрани мощни персони със независимо построени биографии, със личен бизнес, с правила и морал, които ще внесат сила и подготвеност в политиката.
Такива хора могат да наложат положителни решения за града, и едно от най-важните е да се създаде тактика за развиване на столицата в средносрочен и дълготраен проект. През последните 30 години решенията за София се вземат „ на парче “, едни квартали се презастрояват и презаселват, до момента в който други несправедливо се неглижират. Липсват цялостни решения за напредването в града – транспортни схеми, паркинги, организация на градския превоз и на придвижването. Скандална е неналичието на комфортен превоз към Витоша и цялостното неглижиране на планината като място за временен отдих и спорт на столичани. Най-важното е, че София има задоволително финанси, с цел да обезпечи на жителите си по-добра среда – стига тези средства да се изразходват вярно. „ За да се случи всичко това, ни е нужна необятната поддръжка на жителите, които призоваваме – подкрепете ни с № 69 в бюлетината за кмет на София и за общински съветници “, прикани Валери Симеонов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР