София. На 23 май са отворени 3 ценови оферти на

...
София. На 23 май са отворени 3 ценови оферти на
Коментари Харесай

АПИ: 3 са отворените ценови оферти за допълнително проектиране и строителство на 13,4 км от пътя Мездра – Ботевград

София. На 23 май са отворени 3 ценови предложения на позволените участници в публичната поръчка за установяване на реализатор за в допълнение планиране и строителство на 13,4 км от път I-1 (E-79) Мездра – Ботевград, лот 2 от км 161+367 до км 174+800. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Изграждането на направлението Видин - Ботевград ще стартира от един от най-сложните сектори като терен за прекосяване. Поради това строителството на близо 33 км от пътя сред Мездра и Ботевград е обособено в два сектора - лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Целта е довеждане докрай на правата в къс период.
Отворените ценови предложения са на:
• „ ГБС-Инфраструктурно строителство “ АД - 227 545 000 лева без ДДС;
• „ ДЖИ ПИ ГРУП “ АД - 174 700 000 лева без ДДС;
• ДЗЗД „ МБ Лот 2 - 2019 ”, с участници: „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД, „ ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО - БЛАГОЕВГРАД “ АД, „ ВАХОСТАВ-СК “ а.с. - 222 479 922.40 лева без Данък добавена стойност.
Пътят сред Мездра и Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от актуалното, защото сега има по една лента за придвижване в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде уголемен до новия габарит, а актуалното трасе ще бъде главно ремонтирано и реконструирано, където е належащо. По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в секторите, обхождащи селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена. На обхода на с. Люти дол ще бъдат издигнати два тунела, с дължини надлежно 490 м и 340 м. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се реализира посредством кръгови кръстовища „ Мездра “, „ Дърманци “, „ Ребърково “, „ Люти дол “, „ Скравена “ и „ Ботевград “. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н.
Срокът на осъществяване на публичната поръчка е 1096 дни, от които 180 дни за планиране и 916 дни за строителство.
Общата индикативна стойност на сектора сред Мездра и Ботевград /лот 1 и лот 2/ е близо 302 млн. лева без Данък добавена стойност. За лот 1 е 123 000 000 лева без Данък добавена стойност и не е пределна, а за лот 2 е 178 800 000 лева без Данък добавена стойност и не е пределна. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет.
За първи път при осъществяването на публичните поръчки за строителство на двата сектора от пътя ще се приложи нова скица на заплащане, която планува цялата стойност на контракта да се разплати на изпълнителя откакто бъде подписан Акт 16 за довеждане докрай на обекта и има издадено позволение за прилагане на новопостроения пътен сектор. Целта е бъдещите реализатори да работят оптимално мобилизирано и да завършат обекта качествено и в къс период.
Направлението Видин – Ботевград /167 км/ е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие до 2022 година, защото с цялостното хомогенизиране и рационализация на трасето от Дунав мост 2 ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “. С осъществяването на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР