София. На 22 и 23 май 2018 г. Българското председателство

...
София. На 22 и 23 май 2018 г. Българското председателство
Коментари Харесай

Българското председателство на Съвета на ЕС бе домакин на министерска среща ЕС-САЩ в областта на правосъдието и вътрешните работи

София. На 22 и 23 май 2018 година Българското председателство на Съвета на Европейския съюз бе хазаин в София на министерска среща ЕС-САЩ в региона на правораздаването и вътрешните работи. Срещата затвърди дългогодишното ползотворно съдействие сред Съединените американски щати и Европейския съюз по въпросите на правораздаването и вътрешните работи, както и значимостта на общия отговор на взаимни закани, свързани със сигурността. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи .
Съединените щати бяха показани от основния прокурор на Съединени американски щати, Джеф Сешънс, и от изпълняващата длъжността заместник-секретар по вътрешна сигурност, Клеър Грейди.
Европейският съюз, който бе хазаин на срещата, бе показан от комисаря по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамопулос, комисаря по правораздаване, консуматори и тъждество на половете Вера Юрова, комисаря по сигурността на Съюза Джулиан Кинг, както и от българския министър на вътрешните работи Валентин Радев и българския министър на правораздаването Цецка Цачева, австрийския федерален министър на вътрешните работи Херберт Кикл и австрийския федерален министър за конституционни въпроси, промените, дерегулацията и правораздаването Йозеф Мозер като сегашно и бъдещо ръководи на Съвета на Европейския съюз.
Европейският съюз и Съединените щати разискаха общите старания за битка с тероризма, с акцент върху ефикасното шерване на информация, предварителната защита на радикализацията и използването на Интернет за задачите на тероризма, както и бдителността във връзка с авиационната сигурност и химичните, биологичните, радиологичните и нуклеарните закани и взривните субстанции, изключително по отношение на възходящите химически закани във въздушния превоз и на публични места. По отношение на обмена на информация за резервационните данни на пасажерите, участниците в срещата подчертаха значимостта на този продан и означиха идното развиване в обособените полемики по тази тематика във формат ЕС-Канада. Участниците реализираха единодушие да продължат разискването на тематиката за резервационните данни на пасажерите по време на идната министерска среща ЕС-САЩ, която ще се организира през втората половина на 2018 година в Съединени американски щати.
Участниците разискаха и съдействието сред службите за сигурност и правоприлагащите органи в киберпространството, потвърждавайки какъв брой е значимо да бъде обезпечен бърз достъп до електронни доказателства на правоприлагащите и правосъдните органи, като в същото време се подсигуряват персоналната цялост и гражданските свободи. По сходен метод те подчертаха и нуждата от опазване на несъмнено, отворено и безвредно киберпространство за поощряване на икономическото и общественото развиване и обмениха хрумвания по какъв начин по най-хубав метод да отговорят на това възходящо предизвикателство.
Европейският съюз и Съединените щати обмениха и информация за развиването на процесите в областите на миграцията, граничното ръководство и съответните визови политики. Европейският съюз даде настояща информация за миграционните трендове в Европа и настоящите начинания за подсилване на ръководството на своите външни граници. Европейският съюз и Съединените щати направиха обзор на направеното досега от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати, в това число от петте заинтригувани страни членки на Европейски Съюз, във връзка с постигането на законоустановените условия на Програмата за безвизови пътувания, с цел да се прегледа тяхното включване. Двете страни регистрираха и нуждата от усилване на оперативното съдействие, за ефикасна предварителна защита и унищожаване на контрабандата на мигранти и трафика на хора, и разискаха значимото значение на системите за сигурна и законна имиграция,
Накрая Съединените щати и Европейският съюз се стопираха на значимостта от обезпечаването на бърз продан на финансова информация и подобряването на успеваемостта на финансовите следствия. Европейският съюз и Съединените щати разискаха най-новите трендове в тези области и споделиха положителни практики, за усилване на общото противопоставяне на изпирането на пари и финансирането на тероризма.
Подчертавайки напредъка в тези основни области от съвместен интерес и изтъквайки още веднъж, че с цел да се отговори на световните закани пред сигурността, са нужни общи решения, Европейският съюз и Съединените щати показаха подготвеност да се срещнат още веднъж през втората половина на 2018 година във Вашингтон, окръг Колумбия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР