София. На 22 февруари 2022 г. (вторник) от 10.00 часа

...
София. На 22 февруари 2022 г. (вторник) от 10.00 часа
Коментари Харесай

Асоциацията на индустриалния капитал в България организира кръгла маса за представяне на Доклад за идентифицираните основни и специфични умения по ключови професии

София. На 22 февруари 2022 година (вторник) от 10.00 часа Асоциацията на индустриалния капитал в България провежда кръгла маса за показване на Доклад за разпознатите съществени и характерни умения по основни професии/длъжности в 13 стопански действия (сектора) по план BG05M9OP001-1.128-0004 „ Развитие на цифровите умения “ ‘чрез платформата ZOOM. Това оповестиха от Асоциация на индустриалния капитал в България.

Докладът показва разбор на разпознатите съществени и характерни цифрови умения на три равнища по основни професии/длъжности в общо 13 стопански действия (сектора), включващи земеделие, произвеждане на месни произведения, произвеждане на текстил и трикотажни и кожухарски произведения, произвеждане на тоалетни и козметични препарати, електротехника; машиностроене; въздушен превоз, издателска дейност; действия в региона на човешките запаси, артистични и креативен действия.

Проектът започва на 01.10.2021 година с определянето на общо 65 основни за всеки пилотен бранш професии/длъжности. За всяка професия/длъжност бяха изведени главните функционалности, които изискват цифрови умения и на тази основа бяха създадени въпросници и извършено изследване в общо 116 предприятия.

Резултатите реализирани по тази активност и направените заключения от разбора ще се употребяват напълно за създаване на унифицирани профили за цифрови умения и ще бъдат основа за следваща работа по плана.

В полемиката ще вземат присъединяване представители на държавната администрация, браншови и цивилен организации, работодатели и заети лица.

При интерес от присъединяване в кръглата маса апелирам да се регистрирате на следния линк:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР