София. На 20 октомври от 11.00 часа започва есенният залесителен

...
София. На 20 октомври от 11.00 часа започва есенният залесителен
Коментари Харесай

София: Започва есенният залесителен сезон в Новата гора край Суходол

София. На 20 октомври от 11.00 часа стартира есенният залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол. Това е третият залесителен сезон от старта на плана през есента на 2017 година Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Оттогава, с помощта напълно на доброволци, са засадени 20 000 дървета.
В рамките на плана, Столична община обезпечава фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се разчита напълно на доброволци. Грижи за дърветата се поставят от специалистите – лесовъди от общинското дружество „ Управление на общински земи и гори “
За оптимално облекчение на всички искащи, които желаят да засадят дръвчета в Новата гора на София край Суходол, Столична община разкрива изключителна автобусна линия в границите на градския превоз, с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „ Вардар “, а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва жители сред 9 и 16 часа, с период от час и половина.
Засажданията и този сезон ще се организират всяка събота и неделя от 10 до 16 часа и ще продължат, до момента в който времето разрешава.
Повече информация за самодейността на Столична община е налична тук.
В формалното разкриване на новия залесителен сезон ще се включи и кметът Йорданка Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР