София. На 19 и 20 юни 2018 г. Министерството на

...
София. На 19 и 20 юни 2018 г. Министерството на
Коментари Харесай

МВР: Мерките, основани на доказателства, са решаващи за ефективността на политиките за наркотиците

София. На 19 и 20 юни 2018 година Министерството на вътрешните работи (МВР) бе съорганизатор на 3-ата Годишна конференция на Програмата COPOLAD II на тематика „ Жените и политиките за опиатите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Напредък и провокации при използването на метода, учреден на пол, и подсилване на ситуацията на дамите като хоризонтална тематика “. Проявата бе част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Делегатите направиха обзор на настоящата обстановка по повод признание на нуждата от включване на учреден на пола метод във всички области на политиките за опиатите. Подчертано бе, че подхванатите през последните пет години начинания и осъществените стратегии отразяват напредъка в тази област, само че за по-добра успеваемост е належащо в допълнение да бъдат регистрирани характерните проблеми на двата пола, свързани с опиатите.
„ Трябва да придобием задълбочени и учредени на доказателства познания по този комплициран въпрос, с цел да рационализираме по-добре политиките и практиките и да можем да прилагаме повсеместен и изчерпателен метод “, сподели Анелия Иванчева, ръководител на Хоризонтална работна група „ Наркотици “ в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Оценявайки опцията, която конференцията дава за разглеждане от разнообразни вероятности на проблемите, свързани с подсилване на ситуацията на дамите, тя акцентира значимостта на включването на гледната точка на половете в цялостния обсег на политиките за опиатите като предварителна защита, лекуване, понижаване на вредите, рехабилитация, обществено включване, надзор на предлагането.
Дискусиите по време на събитието бяха ориентирани и към най-важните аспекти при използването на учредени на доказателства политики и стратегии в региона на опиатите. Участниците се сплотиха към мнението, че е належащо по-задълбочено изследване на другите способи, по които дамите са наранени от проблемите с опиатите, с оглед отчитане на характерните уязвимости за пола, като заклеймяване и дискриминация, защото те съставляват значими фактори, засягащи живота на дамите.
COPOLAD II е стратегия за съдействие сред Европейския съюз и Общността на латиноамериканските и карибските страни (CELAC), финансирана от Европейски Съюз, с значими достижения и съществено влияние върху световната политика в региона на опиатите. Понастоящем програмата е в своята втора фаза. Първата фаза (2011-2015 г.) включваше страните от Латинска Америка, а във втората фаза (2016-2019 г.) се причислиха 15 карибски страни. COPOLAD се управлява от Испания посредством Международната иберо-американска фондация по ръководство и държавни политики (FIIAPP).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР