София. На 1 август, за десети път, Националната художествена академия

...
София. На 1 август, за десети път, Националната художествена академия
Коментари Харесай

София: Лятна академия за деца и ученици към Националната художествена академия ще започне на първи август

София. На 1 август, за десети път, Националната художествена академия ще отвори ателиетата си за софийските малчугани – участници в Лятната академия за деца и възпитаници. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. През целия месец август децата ще рисуват, ще моделират и ще се развиват креативен под управлението и грижите на студентите-художници. В последните дни на месеца те ще подредят най-хубавите си произведения в огромна и пъстра галерия в изложба „ Академия “.
Този културно-образователен план на фондация „ Свети Пимен Зографски “ към Националната художествена академия сполучливо се утвърди във времето и за втора година е в Календара на културните събития на Столична община. Десет години след началото, първите дребни учени се завръщат в ателиетата на Академията – към този момент като студенти.
Месецът ще стартира с празничен хепънинг под мотото „ Деца рисуват вън “ в общественото пространство в градината „ Свети Климент Охридски “, пред изложба „ Академия “. Преди обед децата и студентите ще приготвят своите пъстри изненади, а в следобедните часове, след 16.00 часа, ще оформят с тях Алеята на творчеството. Всеки, който мине по алеята пред изложба „ Академия “ ще има опция да се включи в рисуването на най-дългия пъстър фриз, ще може да добави свое цвете във вълшебната цветна леха, да напише/нарисува своето пояснение в обич към обичаната си приказка във Вълшебната книга на приказките, да нарисува своя птица, която на финала ще полети в небето на София.
Докато децата майсторят своите творби на Алеята, в изложба „ Академия “ родителите ще могат да гледат кино лентата „ Детска академия “ с режисьор Ралица Димитрова. В 18.00 ч. ще има торта и ще бъде оповестено откриването на юбилейното издание на Лятната академия.
На тържеството са поканени всички, които са свързани с предходните издания на плана – порасналите деца, студентите, гостуващите актьори, приятелите на плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР