София. На 03 януари 2019 г. инспектори от отдел Митнически

...
София. На 03 януари 2019 г. инспектори от отдел Митнически
Коментари Харесай

София: Инспектори от Митница Столична задържаха около 9000 л гориво без документи

София. На 03 януари 2019 година инспектори от отдел „ Митнически разузнаване и следствие “ правят роуд стоп инспекции на Околовръстното шосе на София, в границите на които стопират микробус. В товарния му отсек са открити два PVC-куба, всеки с съдържимост по 1000 литра, съдържащи течност с характерности на петролен артикул – евентуално дизел. Оказва се, че водачът на микробуса и преди и попадал в полезрението на митническите органи, въпреки и да не е глобен за съответно нарушаване. За транспортираното от него горивото този път той не съумял да даде документи, които да удостоверят заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Това оповестиха от Агенция " Митници " .
При последващите оперативни дейности на митническите инспектори, със подпомагане на водача, е тестван обект, намиращ се в София, за който има основателни подозрения, че се стопанисва от същото лице и че там се съхраняват също петролни артикули без документи. В склада инспекторите откриват съществуване на още три 1000-литрови PVC-куба, цялостни с нефтопродукти, както и спряна от придвижване автоцистерна, без регистрационни номера, в която също е открито съществуване на към 4000 л течност с аромат на петролен артикул. До привършване на инспекцията не са показани документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.
От конфискуваната и арестувана стока – общо 9000 л нефтопродукти, са взети проби за лабораторен разбор. За случая е формирано административнонаказателно произвеждане по разказа на митница Столична.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР