София. МВР получи като дарение превозни средства от Мисията на

...
София. МВР получи като дарение превозни средства от Мисията на
Коментари Харесай

МВР получи като дарение превозни средства от Мисията на Международната организация по миграция в България

София. Министерство на вътрешните работи получи като подаяние транспортни средства от Мисията на Международната организация по миграция в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . „ Приемаме днешното подаяние като израз на самопризнание за напъните, полагани от Министерство на вътрешните работи ", съобщи заместник-министър Милко Бернер на днешната гала по предаване на дарението. Той напомни, че миграционните процеси са едно от главните провокации, с които Европейски Съюз се сблъсква през последните години и ръководството на тези процеси са от извънредно значение както за Европейски Съюз, по този начин и за района. Зам.-министър Бернер изрази увереност, че съдействието с Международна организация по миграция (МОМ) и задачата ѝ в България ще продължи да се развива в дух на неприкритост, ползотворно съдействие и съблюдаване на общите полезности, които споделяме. Днешното подаяние е знак за това ползотворно взаимоотношение, а техниката ще укрепи оперативната активност на Министерство на вътрешните работи, както и ще даде опция за бърза реакция при незабавни и спешни обстановки, каквито в подтекста на миграционните процеси постоянно са вероятни.
Дарените от Мисията на Международна организация по миграция (МОМ) в България транспортни средства са предопределени за потребностите на Дирекция „ Миграция “ за подсилване потенциала на институцията в положителното ръководство на миграционните потоци. Церемонията по предаването им се състоя в навечерието на Деня на мигранта – 18 декември. Превозните средства ще бъдат употребявани от Дирекция „ Миграция “ за обезпечаване на потребностите на жители на трети страни, търсещи интернационална протекция на територията на Р България.
Дарението е вследствие на осъществяването на Грантово съглашение HOME/2016/AMIF/AG/EMAS/0051 „ По-нататъшно възстановяване на потенциала за приемане на българската система за ръководство на убежището и миграцията “, подписано сред Европейската комисия и МОМ в границите на Механизма за незабавно подкрепяне в границите на фонд „ Убежище, миграция и интеграция “.
Проектът планува още доставка на контейнери за създаване на населено място за в началото настаняване на жители на трети страни в СДВНЧ - гр. Любимец, доставка на реанимобили за потребностите на Медицинския институт – Министерство на вътрешните работи, както и възстановяване на изискванията на приемане в центровете на Държавната организация за бежанците към Министерския съвет и доставка на транспортни средства за потребностите на организацията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР