София. Миньор 2015 е вторият отбор, който се класира за

...
София. Миньор 2015 е вторият отбор, който се класира за
Коментари Харесай

Миньор 2015 се класира за полуфиналите в регион Запад на ББЛ А група

София. Миньор 2015 е вторият тим, който се класира за полуфиналите в район Запад на ББЛ А група. Лидерът в постоянния сезон затвори четвъртфиналната си серия с 2-0, откакто довечера в столичната зала „ Триадица “ завоюва и втория си мач против Политехника с 91:71.

В идната фаза отборът от Перник ще има за противник спечелилия от серията Хебър – Файв, в която тимът на Веселин Веселинов завоюва първия мач.

Успехът на Миньор довечера обаче не пристигна по никакъв начин елементарно, като Политехника оказа сериозна опозиция на любимеца. Цялото първо полувреме бе доста оспорвано и мина през няколко обрата, като на почивката баскетболистите на Георги Младенов водеха с 45:40.

Ключова се оказа третата четвърт, в която столичният отбор означи едвам 6 точки. Миньор 2015 се възползва и направи мощна серия, като преди последната четвърт поведе с 63:46. В оставащото време резултатността се подвигна доста, като гостите нямаха проблем да поддържат стабилен задатък и да завоюват.

Георги Бързаков бе най-резултатен за триумфа с 30 точки. Георги Дамянов вкара 15, по 12 имат Кристиян Ставрев (13 борби) и Милен Дудев (8 асистенции), а Христо Гатев се регистрира с 11 точки и 9 битки.

За Политехника по 13 точки осъществиха Ивайло Константинов (7 асистенции) и Стефан Георгиев (10 борби), а Йордан Кирилов записа 10 точки и 9 битки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР