София. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) търси възможности

...
София. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) търси възможности
Коментари Харесай

Зам.-министър Крум Неделков: МЗХГ търси възможности за подпомагане на животновъдния сектор

София. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) търси благоприятни условия за подкрепяне на животновъдния бранш, поради повишението на ценете на фуражите, ел. силата, водата и ниската изкупна цена на млякото. Това сподели заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Крум Неделков по време на среща с представители на сектора, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Той уточни, че ще бъде засилен контролът на млякото от вътре общностна търговия, в границите на страните членки на Европейски Съюз.

На срещата бе разисквана издадената заповед на министъра на земеделието, храните и горите за ограничение косенето и машинното разчистване на непрекъснато затревените площи и обработваемите земи. Разяснено бе, че инспекциите, осъществявани от Държавен фонд „ Земеделие “, за поддържането им в положително земеделско и екологично положение ще се възобновят след най-малко една седмица от приключване на периода на действието на заповедта - 20 август 2021 година

Представителите на бранша сложиха въпроса за критериите на инспекциите по схемите за директни заплащания, реализирани от Техническия инспекторат на бенефициери. Сред дискутираните тематики бе провеждането на образование на фермерите, по отношение на нужната документи, доказваща осъществяване на условията по обвързаната поддръжка.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР