София. Министерството на туризма връчи вторите Годишни награди в туризма

...
София. Министерството на туризма връчи вторите Годишни награди в туризма
Коментари Харесай

Министерството на туризма връчи вторите Годишни награди в туризма 2017 г.

София. Министерството на туризма връчи вторите Годишни награди в туризма 2017 година Това стана на публична гала в наличието на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, министъра на спорта Красен Кралев, кмета на София Йорданка Фандъкова, народни представители, посланици, кметове, представители на бизнеса, неправителствения бранш и медии, оповестиха от пресцентъра на министерството . На събитието участваха над 300 посетители, а водещи бяха лицата на Българската национална телевизия Георги Любенов и Аделина Радева.
Годишните награди са сполучлива и доста значима самодейност, която откроява най-хубавия и първокласен туристически артикул, сподели министър Ангелкова. И добави, че те не просто показват най-хубавите туристически дестинация или събитие, само че и поддържат труда на всеки район, община и представител на бизнеса, с цел да представим България като целогодишна дестинация.
„ Страната има дадености освен за летен и зимен или СПА и културно-исторически, само че и природа, подобаваща за рисков, авантюристичен, екотуризъм, просто можем да развиваме всичко. С обединени старания може да представим страната като украшение, като благосъстояние в четири сезона и да разтеглим главния ни артикул. Така не просто ще реализираме годишен напредък, само че ще превърнем тази наклонност в резистентност, а туризмът ще е от водещите браншове за стопанската система “, уточни още министърът. Тя осведоми, че тази година конкуренцията е била доста оспорвана и за финалистите са дадени повече от 100 хиляди гласа.
„ Поздравявам спечелилите и всички участници. Бих желала да насърча тези, които тази година не участваха, да го създадат идната година “, уточни министърът.
Церемонията стартира с връчването на специфичния приз от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която награди Музей-крепост „ Баба Вида “, победител в категорията „ Изборът на българите “. Относно премиите Караянчева разяснява, че това е една прелестна самодейност на Министерството на туризма, която показва България по най-хубавия метод. За мен е чест да връча специфичния приз „ Изборът на българите “, който е избран измежду голям брой други национални туристически обекти, добави ръководителят на Народното събрание. България е една прелестна страна, която се развива туристически с помощта на напъните на министерството и на държавното управление, което го дефинира като значим бранш, стана ясно още от думите на Караянчева. „ Аз поздравявам самодейността на Министерството на туризма да превърнем България в целогодишна дестинация, тъй като имаме прелестни планини, море, превъзходен климат, културно-историческо завещание и още доста друго, което да се види. Европредседателството е още една опция да се покаже страната “, съобщи тя.
Победителите във всяка една от 16-те категории получиха статуетки, представляващи стилизиран облик на българската роза, направени от Димитър Германов особено за церемонията.
Веломаршрут Дунав Ултра завоюва конкуренцията в категория „ Иновация “. Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи премията на представителя на компанията Борис Бегъмов. Почетното второ място зае „ Виртуално странствуване през Тунела на времето, интерактивен музей Безистен “ на Оперативна програма „ Туризъм “, община Ямбол. На трето място се подреди апликация appLighthouse.
В категория „ Специализиран туризъм “ победител е 5-звезден шахматем мач под небето, к.к. Албена. Призът бе даден от проф. Атанас Герджиков, ректор на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, а премията получи Руслан Йорданов, старши управител спорт в Албена АД. Втора позиция в категорията зае СЕНТИДО Марея хотел, к.к. Златни пясъци, а челната тройка се добавя от Български съюз по балнеология и СПА туризъм.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде премията в категорията „ Туристическо събитие “. Победител в нея е фестивалът Франкофоли-Благоевград, а статуетката получи Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград. На второ място в категорията се подреди Молитва за Стара Загора, третата позиция остана за Националните фолклорни празници Приморска перла.
Победителят в категория „ Туристическа дестинация “ е община Сандански. Наградата връчи министърът на туризма Николина Ангелкова и бе призната от кмета на Сандански Кирил Котев. Община Велико Търново и община Пловдив се подредиха надлежно на второ и трето място.
Искрен Веселинов, ръководител на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, връчи статуетка на кмета на Стрелча Стойно Чачов. Той получи наградата от името на „ Празник на розата “, която победи в категория „ Духът на България “. Челната тройка се добавя от фестивала „ Гозбите на Добруджа “, община Силистра, и фолклорен фестивал „ С хоро на гроздобер “, община Минерални бани.
Бегликташ е спечелилият в категорията „ Туристическа атракция “. Статуетката получи кметът на Приморско Димитър Германов и тя му бе връчена от Петър Кънев, ръководител на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм. Почетното второ място зае Античен спектакъл Филипопол, а след него се подреди Биосферен парк Сребърна.
Община за културно-исторически туризъм за 2017 година е Пловдив. От името на общината премията получи Виделина Гандева, шеф на Оперативна програма „ Туризъм “, а бе връчена от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Общините Велики Преслав и Казанлък се подредиха надлежно на второ и трето място.
Община Минерални бани завоюва първо място в категорията „ Община за балнео- и СПА туризъм “. Статуетката връчи Даниела Савеклиева, зам.-председател на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, и бе получена от кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Челната тройка в категорията се добавя от Велинград и Стрелча.
Силвия Георгиева, новоизбраният изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България, награди кмета на Поморие Иван Алексиев. Статуетката му бе връчена за първото място в категория „ Община за морски туризъм за 2017 г “. Втора и трета позиция заеха надлежно общините Приморско и Царево.
„ Община за планински туризъм за 2017 година “ е Банско. Статуетката получи Асен Кирицов, зам.-кмет на Банско, и бе връчена от Васил Велев, ръководител Асоциацията на индустриалния капитал. Чепеларе и Сапарева баня заемат второ и трето място в категорията.
Журналистическата премия в телевизия получи Живко Константинов, NOVA TV, и беше награден от Виолина Маринова, основен изпълнителен шеф на ДСК. Виктор Димчев, Travel TV, зае второ място.
Наталия Йорданова от brat-bg.com. победи в категорията за журналистически награди в онлайн медия, а статуетката връчи Стоян Ставрев, член на управителния съвет на КРИБ. На второ място се подреди Владимир Чугунов от travelbulgaria.news, а на трето Илияна Иванова, flashnew.bg.
Журналистическата премия в печатна медия получи Наталия Малчева, в. „ Стандарт “, от кмета на Ямбол Георги Славов. Росица Илиева, Катя Кръстева от списание „ Туризъм и отдих “ се подредиха на второ място, третото зае Магдалена Ковачева от в. „ Монитор “.
Мариела Русева от Радио „ Фокус “ получи статуетка в категория журналистическа премия в радио. Призът бе връчен от Христо Димитров, шеф на отбор „ Българе “. Втора позиция зае Петра Талева от БНР.
Журналистическа премия в интернет блог получи Юлия Вукова, time2travel.com, от Веселин Василев, изпълнителен шеф на iLoveBulgaria. На второ и трето място се подреждат надлежно Дарио Диониси, beyondsofia.com, и Марта Рос, mamaenbulgaria.com.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР