София. Министерството на туризма връчи Годишните награди за туризъм за

...
София. Министерството на туризма връчи Годишните награди за туризъм за
Коментари Харесай

Министерството на туризма връчи Годишните награди в сектора за 2018 г.

София. Министерството на туризма връчи Годишните награди за туризъм за 2018 година Официалната гала се състоя в зала „ Концертна “ на Централния боен клуб. Домакинът министър Николина Ангелкова сподели, че церемонията на Годишните награди на туризма демонстрира високото качество на туристическия артикул на страната. „ Тази гала е знак на всеотдайната работа на всеки един от вас “, уточни Ангелкова. Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на сътрудниците си от кабинета за поддръжката, която оказват в ежедневната си работа, на Народното събрание, на локалната власт и на представителите на бизнеса. Министър Ангелкова регистрира, че за последните години има 31% растеж на интернационалните туристи в страната.
Във видео послание ръководителят и основен изпълнителен шеф на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) Глория Гевара съобщи, че туризмът е основен бранш за стопанската система на България и е измежду бързо разрастващите се промишлености. „ За миналата година приносът на бранша към Брутният вътрешен продукт на страната е седмият най-голям в Европейския съюз “, сподели Гевара и поздрави България за достиженията й в бранш „ Туризъм “.
На събитието участва и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева , която съобщи, че туризмът не би трябвало да бъде нещо в допълнение, а гръбнакът на българската стопанска система. „ Прекрасната природа, която притежаваме и националните културни благосъстояния са най-големият ни капитал, тъй като туризмът е здраве, туризмът е памет, туризмът е дух. Поздравявам всички, които участваха, всички, които ще бъдат наградени. Пожелавам ви светли Коледни и Новогодишни празници “, сподели Караянчева и връчи първа премия „ Избор на българите “ за Белоградчишките скали. В категорията „ Избор на българите “ на второ място бе отличена Панорама „ Плевенска епопея “, а на трето храм „ Свети великомъченик Георги “ – Каварна.
За Агенция „ Фокус “ кметът на Община Каварна Нина Ставрева разяснява, че храм „ Свети Великомъченик Георги “ има особено място в живота на Каварна и в сърцата на каварненци. „ Убедена съм, че и всеки посетител на Каварна е виждал храм „ Свети Георги “. Камбанарията му, издигната при възобновяване на опожарения по време на Каварненското въстание храм, се извисява и среща погледа на преминаващите хора през центъра на града “, сподели Ставрева.
Община Банско получи първо място на Годишните награди за туризъм 2018 година в категорията „ Община за Планински туризъм “. От Общината благодариха на хората, които са дали своят вот и възприеха премията като самопризнание за работата на екипа на кмета Икономов като цяло. Община Велинград завоюва първо място в категория „ Община за балнео и спа туризъм “ на Годишните награди за туризъм 2018 година „ Удоволствие за мен е да получа тази премия за повторно. Изминалата 2018 година беше извънредно сполучлива за туристическия отрасъл във Велинград. Получени са доста награди, както на национално, по този начин и на балканско равнище “, сподели кметът на Велинград Иван Лебанов.
Предаването „ Балкански туристически часовник “ на Радио „ Фокус “ бе отличено на Годишните награди за туризъм 2018 година на Министерство на туризма. Отличието бе признато от водещата на предаването Милослава Ангелова. Тя неуморно и с неотслабващ възторг всяка сряда и всяка неделя ви осведоми какво би трябвало да знаете и от какво да се пазите, в случай че сте избрали балканска туристическа дестинация, къде сме ние и къде са съседите ни в областта на туризма, какво би трябвало вземем от тях и по какъв начин да осъществяваме нашите преимущества. Освен рубриката Милослава Ангелова води предаването „ Всички в час “, което се излъчва всяка сряда на честотите на Радио „ Фокус “. Тя е една от водещите на дневния блок „ Добър ден “ и най-младият водещ, седнал на стола на седмичното обзорно публицистично предаване „ Метроном “.
Водещата Милослава Ангелова съобщи, че „ Балкански туристически часовник “ стои твърдо зад убеждението, че българският екскурзиант би трябвало да бъде постоянно добре осведомен за провокациите по пътя към следващата дестинация на Балканите, тъй като би трябвало и тъй като го заслужава. „ На фона на всичко, което се случва на Балканите, България остава като единствен оазис, непокътнат от остарели и по-нови искания – да го пазим. Ние ще продължим да работим. Не забравяйте, че Радио „ Фокус “ постоянно е на ваша страна “, разгласи Милослава Ангелова.
На събитието участваха още вицепремиерът Мариян Николова, министри от кабинета, народни представители, кметове на общини и медии.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР