София. Министерството на транспорта и 47-ия парламент нямаме противоречия –

...
София. Министерството на транспорта и 47-ия парламент нямаме противоречия –
Коментари Харесай

Министър Николай Събев: Министерството на транспорта и 47-ия парламент нямаме противоречия – в синхрон сме, радостно е

София. Министерството на превоза и 47-ия парламент нямаме несъгласия – в синхрон сме, радостно е. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев, който отговори на въпроси на Илиана Беновска на брифинг след чуването му в парламентарната транспортна комисия от 6-ти януари 2022 т., излъчено непосредствено във, в и по Радио К2 на 93.9MHz, оповестиха от екипа на Беновска .



Илиана Беновска: Министър Събев, вицепремиерът Асен Василев провокира придвижване в политическите кръгове с това, че удостовери, че Вашата амбициозна транспортна стратегия за свързване, както вътре в България, по този начин и с близките страни, ще коства 12 милиарда, ще включва тунели, мостове и различен тип усъвършенствания и ще бъде изпълнена за 4 години. Вашият коментар?

Николай Събев: Имаме всички благоприятни условия, в случай че използваме най-новите планове, технологии и благоприятни условия на предприемаческия свят, в действителност да се оправим за 4 години.

Илиана Беновска: Кога предвиждате срещите с Турция, Румъния и Северна Македония, тъй като знаете, че има парещ проблем на турската граница с превозвачите с тежки камиони, губят дневно от всеки курс по 2 000 евро?

Николай Събев: Ние през днешния ден имахме среща с нейно превъзходителство турския дипломат в България, на която ние се договорихме, че до края на януари би трябвало да се забележим с министъра на превоза. Темите са доста ясни, желанието и на двете страни е да облекчим прехода и да предоставим по-добри условия за транспорт на българските превозвачи.

Илиана Беновска: Съобщението, че сте изплатили, Вашата компания „ Еконт “, на Национална агенция за приходите провокира разнообразни мнения, Вашето изказване?

Николай Събев: Компанията излезе с прессъобщение зад което аз стоя. Аз няма друго какво да допълня, като се изключи че, в случай че желаеме да приказваме за нов морал, дано да стартираме да вършим нещо такова.

Илиана Беновска: И коментар за това, че Вие се возите на личния си автомобил, Вие съобщихте, че подарявате автомобила си на НСО, само че това като че ли се подминава? Моля Ви, повторете го още един път!

Николай Събев: Моят персонален автомобил е възложен с контракт безплатно на НСО за те да го употребяват по този начин, както се употребява всеки един длъжностен автомобил, без значение, че е персонален, като никакви други разноски те няма да поемат. Причината да употребявам този автомобил е, че той е с доста по-висока степен на сигурност.

Илиана Беновска: Може ли единствено да продължим една игра, която започнахме от първия ден, какво е заглавието, което бихте сложили от днешния блиц надзор и от тези съвсем 15 работни дни, които имате като министър?

Николай Събев: Всъщност всички представители на партии в Народното събрание и екипът на Министерството на превоза с в синхрон. Ние нямаме несъгласия към този миг и това е извънредно радостно!

Илиана Беновска: Благодаря!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР