София. Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира специална игра-викторина

...
София. Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира специална игра-викторина
Коментари Харесай

Лятна викторина от кампанията „Моят град е моята крепост” носи награди от МРРБ

София. Министерството на районното развиване и благоустройството започва специфична игра-викторина с въпроси, част от акцията „ Моят град е моята цитадела “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Всеки работен ден, в интервала от 16 юли до 27 юли в уеб страницата на радио NJOY (www.njoy.bg – секция „ ИГРИ “) и Facebook страницата на телевизия CITY (www.facebook.com/cityradiotv/ ), ще бъдат оповестени нови фотоси на обекти - културна и туристическа инфраструктура, финансирани от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, а участниците ще би трябвало да познаят кой е обектът и къде се намира. Тези, които отговорят правилно ще завоюват страхотни летни награди в две категории - победител на „ деня “ и победител на „ седмицата “. Играта ще продължи и през новата образователна година.
Образователно-патриотична акция „ Моят град е моята цитадела “ има за цел да разпространява постигнатото в районите със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и да накара децата да се гордеят още повече с родните си места. През май месец бяха извършени две надпревари - полуфинали в Шумен и Кюстендил, като на тях участваха близо 1000 деца и учители. Отборите бяха изпитвани от известните артисти Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, а помощ на децата оказваше водещата на „ Аз обичам България “ Евелина Павлова. Участниците премериха познания в три спортни кръга. В първи кръг всеки тим отговори на два въпроса от родния му край, като трябваше да познае обектите от фотографията (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “). Във втори кръг участниците трябваше да познаят изпълнителят и името на песента, от която чуваха фрагмент. Последният кръг беше колело на шанса с райони, всеки тим отговаряше на въпроси за района, който демонстрира колелото. Петчленно жури, управлявано от министър Николай Нанков, оцени представянето на учениците. Победител в Кюстендил стана тимът на Перник-Деян Ботев и Калина Брънзова, а в Шумен победиха домакините-Михаил Костов и Ния Димитрова. Всяко събитие бе придружено от атрактивна стратегия, игра с публиката със занимателни въпроси, скечове и музикални осъществявания.
През новата образователна година ще се проведат още два полуфинала в Стара Загора и Габрова, а през ноември ще бъде финалът в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР