София. Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) търси нови

...
София. Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) търси нови
Коментари Харесай

МЗХГ търси възможности за разширяване реализацията на българско розово масло в Казахстан и Азербайджан

София. Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) търси нови благоприятни условия за разширение реализацията на българско розово масло в Казахстан и Азербайджан. Това стана ясно по време на срещи на заместник-министъра на земеделието, храните и горите Георги Събев с изключителния и пълномощен дипломат на Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин и с изключителния и пълномощен дипломат на Азербайджан в България Пр. Д-р Хюсейн Хюсейнов, оповестиха от МЗХГ .

„ Предимствата и качествата на розовото масло дефинират желанията на страната ни за експорта му към казахстанския и азербайджанския район “, уточни заместник-министър Събев.

Той акцентира взаимния интерес за усилване на съдействието сред българското и земеделските министерства на двете страни. „ Убеден съм, че стокообменът на страните ни в региона на земеделието и търговията с хранителни артикули има огромен капацитет “, безапелационен бе земеделският заместник-министър.

С оглед природо-климатичните условия и развиването на селското стопанство, страната ни предложи обмяна на опит и експертиза в региона на аграрната просвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР