София. Министерският съвет одобри постановление за изменение и допълнение на

...
София. Министерският съвет одобри постановление за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Министерският съвет одобри изменения и допълнения в Правилника за прилагане на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство

София. Министерският съвет утвърди разпореждане за изменение и допълнение на Правилника за използване на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Промяната в правилника е обусловена от измененията в Закона за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане (ЗИД на ЗЗЛЗВНП), обнародван, Дъждовни води, бр. 80 от 2021 година С тях Бюрото по отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане се преобразува в независима организационна конструкция - „ Бюро по отбрана на застрашени лица “ към министъра на правораздаването.

В осъществяване на законовата наредба е належащо да бъде променен и допълнен подзаконовият нормативен акт - Правилника за използване на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, като се приведе в сходство със закона за безпроблемното действие на Бюрото по отбрана на застрашени лица и осъществяването на специфичната отбрана.

С приемането на акта ще се понижи оптимално рискът за реализиране на противоправни похищения по отношение на застрашени лица и директно обвързваните с тях лица, както и ще са налице всички предпоставки за своевременното предприемане на нужните сложни ограничения за отбрана и дейностите свързани с тях.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР