София. Министерският съвет одобри 6 058 630 лева за пристрояване,

...
София. Министерският съвет одобри 6 058 630 лева за пристрояване,
Коментари Харесай

Над 6 млн. лева се осигуряват от държавата за ремонт и изграждане на детски градини и учебни корпуси

София. Министерският съвет утвърди 6 058 630 лв. за продължение, реорганизация и създаване на нови здания на детски градини и образователни корпуси в учебни заведения. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Средствата ще бъдат разпределени за 31 учебни заведения и детски градини.

Общо 21 общини ще получат 6 051 121 лв. за финансиране на действия в общински учебни заведения и детски градини. Останалите 7509 лв. са за възстановяване материалната среда на Неврокопската професионална гимназия „ Димитър Талев “ в община Гоце Делчев.

С утвърдените през днешния ден средства ще се обезпечат действия по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година Чрез нея се усъвършенства материалната база в просветителните институции и се подсигуряват здравословни и качествени условия на образование. Успоредно е това се работи за намаляването на дефицита на свободни места в яслите и детските градини и сполучливото включване на четиригодишните в системата на предучилищното обучение.

Изграждането на нови образователни здания и корпуси ще спомага и за организирането на едносменен режим на образование в учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР