София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Служителите на МВР направиха и невъзможното, за да гарантират спокойствието по време на Председателството

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова връчи грамоти в символ на благодарност за професионалната работа през миналата една година на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и на основния секретар основен комисар Младен Маринов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз . На тържествената гала в Министерство на вътрешните работи тя благодари на всички чиновници, обезпечили спокойствието на българските жители и сигурността на извършените близо 300 събития от календара на Българското председателство.
„ Вие направиха и невъзможното, с цел да гарантирате спокойствието на всички нас – българските жители, и на всички нашите посетители и делегати от света “, сподели министър Лиляна Павлова в обръщението си към чиновниците на министерството на вътрешните работи. Тя акцентира, че с помощта на професионализма, отговорността и дискретното наличие на службите и техните съответни дейности, обществото не разбра за заканите и провокациите, съпътствали месеците на подготовка и осъществяване на Българското председателство.
За спокойствието и сигурността на събитията от календара, на българските жители и гостите на София се грижиха няколко служби на Министерство на вътрешните работи - Гранична полиция, Национална полиция, Пътна полиция, ГДБОП, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Столична дирекция на вътрешните работи, Жандармерия, Специализираните полицейски сили, Специализирания отряд за битка с тероризма, Дирекция връзки и осведомителни технологии, отделите Масови мероприятия и Охранителна полиция работиха като едно цяло по време на миналата една година за сполучливото осъществяване на Българското председателство. Специални благодарности министърът насочи и към чиновниците и специалистите на Министерство на вътрешните работи в Брюксел, които с изключение на обезпечаването на сигурността и защитата на събитията в чужбина, работиха на оперативно равнище в работните групи. Министърът акцентира техния принос за приключването на целия законодателен пакет по тематиката сигурност и миграция и най-много за взимането на значимото компромисно решение в края на Българското председателство, касаещо дъблинската промяна.
„ Дни след края му можем с горделивост и достолепие да кажем, че не дадохме и най-малкия мотив за подозрения във опциите на нашите служби. Напротив, те ни дадоха мотив да се гордеем с тях като българи и да покажем, че страната ни е благонадежден сътрудник на Европейски Съюз и НАТО “, уточни министър Павлова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР