София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с акад. Асаф Хаджиев, генерален секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с акад. Асаф Хаджиев, общоприет секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС), оповестиха от пресцентъра на министерството . По време на срещата бяха разисквани опциите за съдействие в областта на туризма. Министър Ангелкова показа пред акад. Хаджиев положителните резултати, които страната регистрира при визитите на задгранични туристи. От началото на годината близо 7,5 млн. задгранични посетители са пристигнали у нас, като се следи растеж от 7,7 на 100, изясни министърът. Положителни са и данните за туристите от страните членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС), чийто орган е ПАЧИС. През първите 9 месеца на 2017 година над 3,5 млн. общо са гости у нас от страните, които са част от организацията - Гърция, Румъния, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Молдова, Русия, Сърбия, Турция и Украйна. Те нарастват с близо 6% и сформират към половината от общия туристопоток в страната. Член на ПАЧИС е и България.
Министерството на туризма е координатор на работна група „ Сътрудничество в туризма “ към ОЧИС, съобщи министър Ангелкова. И добави, че в тази си роля на 14 юни 2018 година ще провежда среща на министрите с сектор туризъм на ОЧИС. Тя разясни още, че събитието ще бъде част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Акад. Хаджиев уточни, че организацията отдава огромно значение на туристическия бранш в Черноморския район. Той осведоми, че през 2018 година ПАЧИС празнува 25 години от основаването си. В тази връзка търсим сътрудник от страна на Министерството на туризма за образуване на взаимни събития в бранша, сподели още акад. Хаджиев.
Министър Ангелкова и акад. Хаджиев разискаха и опциите за развиване на круизния туризъм в Черноморския район.
Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) e основана вследствие на огромните политически промени от края на 80-те години, когато страните от Черноморския район още веднъж се появиха на международната сцена. Търсенето на страните от района за способи за посрещане на провокациите, свързани с националното развиване и европейската интеграция, проправи пътя за съчетаване на напъните им за превръщането на Черноморския район в зона на непоклатимост и мир. Възползвайки се от географската непосредственост и споделеното културно-историческо завещание, страните от района форсираха установяването на двустранни и многостранни връзки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР