София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова се срещна с представители на Управителния съвет на Националния борд по туризъм

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с представители на Управителния съвет на Националния ръб по туризъм и с членове на организацията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . По време на полемиката бяха разисквани ограничения за привличане на повече туристи през сегашния сезон и подготовката на лято 2020 и 2021 година, както и за удължение крилата на дейните сезони.
Туризмът е водоравен бранш, чието стабилно развиване е от значително значение за националната стопанска система и редица други подотрасли, свързани с образуването и реализацията на туристическия артикул. От качеството на предлаганите услуги зависят освен растежите на гости и доходи, само че и притокът на повече вложения, разкриването на работни места и растежът в районите, уточни министър Ангелкова.
Тя напомни, че преди ден е провела работна среща с водещи български и задгранични туроператори, с които са били дискутирани настоящи тематики за бранша и настройките на пазара за летния туризъм през 2020 и 2021 година, за което е нужна най-малко година подготовка.
Още в края на предходната и началото на 2019 година предупреждавахме, че след три години на непрестанен растеж в туризма тази година ще е сложна и се чака спад от някои пазари, означи министър Ангелкова. Част от прогнозите се потвърдиха, само че по други дестинации резултатите са доста положителни и това е плод от взаимните ни старания през последните години.
Министърът и представители на крупните вложители в българския туризъм се сплотиха към тезата, че е нужна цялостна готовност по цялата система в туризма. Важно е страна и отрасъл дружно да способстват за престижа на страната като дестинация пред интернационалните си сътрудници, отчитайки сложността на тази задача в изискванията на мощна интернационална конкуренция в района.
Представителите на огромните курорти и хотелски вериги у нас, обединени в НБТ, показаха поддръжка за готвения механизъм за стимулиране на проведения туризъм. Предприемачите потвърдиха мнението си, че в този момент е моментът да се отделят повече средства за разпространение на бранд България. Така дестинацията ще стане по-разпознаваема и търсена за четири сезона в предлагането на конкурентен артикул с доста положително съответствие сред цена и качество. Министър Ангелкова обърна внимание, че един от фокусите в този момент би трябвало да е върху ранните записвания за 2020 година Бяха разисквани и оферти за разширение крилата на дейните сезони посредством атрактивни предложения за месеците май, юни и септември, като се употребява и позитивният опит на други страни.
Министър Ангелкова анонсира, че предстоят срещи и с другите организации в туризма, както и обособени полемики по туристически пазари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР