София. Министърът на туризма Николина Ангелкова представи приоритетите и стратегията

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова представи приоритетите и стратегията
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова представи приоритетите и стратегията в туризма пред представители на Християндемократическия съюз от региона на Щутгарт

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова показа целите и тактиката в туризма пред представители на Християндемократическия съюз от района на Щутгарт. Делегацията бе водена от ръководителя на районната конструкция на ХДС доктор Йоахим Пфайфер, а измежду участниците са ръководител на съюза на район Щутгарт, а също някогашни и сегашни кметове. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Германия е първи пазар за задгранични туристи през предишния летен сезон. В интервала юни-септември 2017 година у нас са били повече от 700 хиляди немски гости. През това лято чакаме растеж от към 5% на туристи от Германия, съобщи пред гостите министър Ангелкова.
В първите четири месеца на година задграничните туристически пътувания от Германия са повече от 18 хиляди През предходната година те са над 870 хиляди, като се регистрира повишаване от 5,3%. Така страната се подрежда на трето място измежду водещите пазари за входящ туризъм в страната.
Министърът означи, че Германия е предпочитан пазар за нас и работим интензивно, с цел да го развиваме. Имаме ползотворно партньорство с огромните туроператори, както и специфична маркетингова акция. Тя открои пред гостите опциите на България да предложи богат туристически артикул от морски и зимен туризъм, през културно-исторически и спа до голф и адвенчър туризъм.
Министър Ангелкова приказва и за каузи на българския туризъм в Брутният вътрешен продукт на страната - към 13%, и означи, че секторът е в топ 5 на промишленостите. През 2017 година приходите от интернационалните туристически пътувания в България възлизат на 3,5 милиарда евро и се регистрира растеж от 9,3% спрямо 2016 година Много е значимо, че страната ни е сигурна дестинация, което ни дава постоянна основа за стабилно развиване на бранша, уточни още министърът.
Един от целите на държавното управление е намаляването на административната тежест, в продължение на тази политика Министерството на туризма направи промени в нормативната база, с които се доста се облекчава работата на бизнеса, изясни министър Ангелкова. Тя разясни, че с промени в Закона за туризма са отпаднали 19 типа документи, което облекчава узаконяването и регистрационните режими.
Съвместно с 11 страни от Балканския район създаваме туристически артикул за привличане на туристи от далечни пазари, осведоми още Ангелкова. Тя посочи, че с плана за Балкански маршрут районът ще промотира културно-историческото си завещание. Тази самодейност е един от триумфите по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, разяснява още министърът.
На въпроси на гостите за тактиката за туризма министър Ангелкова отговори, че има проекти за привличане на повече посетители в районите и вътрешността на страната. Целта на ведомството е да утвърдим страната като целогодишна дестинация. И министерството, и локалните управляващи имат голям брой действия, с който да се развива първокласен туристически артикул, сподели още министър Ангелкова. Тя даде образец с множеството спортни събития на международно равнище, които се провеждат у нас, както и избирането на Пловдив за европейска столица на културата през идната година. Те ни оказват помощ в популяризирането на опциите за разнороден туризъм в България, имаме доста начинания за това, добави министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР