София. Министърът на туризма Николина Ангелкова представи пред Винченцо Амендола,

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова представи пред Винченцо Амендола,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова представи резултатите от срещата на високо ниво в София пред италианския зам.-държавен секретар на външните работи Винченцо Амендола

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова показа пред Винченцо Амендола, заместник-държавен секретар на външните работи и интернационалното съдействие на Италианската република, резултатите от срещата на високо равнище, извършена преди дни в София. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . " Форумът беше под наслов „ Туризъм и стопански напредък “ и е част от събитията, включени в програмата на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз ", сподели министър Ангелкова. Тя разясни, че то е първото от редица начинания на ведомството в границите на председателството.
" Предложих основаването на Софийска карта на 100-те европейски туристически обекта, а концепцията е на база българския опит с триумфа на картата на 100-те национални туристически обекта ", осведоми министърът. Целта е тя да бъде спомагателен генератор на интерес на туристите към Европа и да притегли повече гости към Стария континент от далечни дестинации, като Китай, Япония, Индия и Съединени американски щати. Предвижда се създаването й и то ще стартира с включване на обекти под закрилата на ЮНЕСКО.
" Привличането на повече гости от далечните пазари и по-конкретно от Китай е и главната причина за основаване на по този начин наречения „ Балкански маршрут “, осведоми още министърът. И изясни, че в тази връзка бъде основана работна група от няколко страни, която да се занимава с създаването му.
„ Очакваме всички тези начинания да допринесат за дълготрайното, стабилно повишаване на бранша в народен проект и на европейско равнище. Това е съществена цел както в работата на Министерството на туризма, по този начин и на другите държавни управления от Европейски Съюз “, разяснява още министърът.
Двамата разискаха и предлагането за основаване на Европейски туристически фонд, който би подкрепил развиването на бранша посредством финансиране на взаимни планове и други.
" Министерската среща в София е първа такава по рода си, като ще повлияе позитивно и за развиването на туризма и в политически аспект ", сподели зам.-държавният секретар Амендола. Той благодари на българското държавно управление за организирането на председателството на Съвета на Европейски Съюз в този основен за Европа миг.
Италия е измежду водещите пазари за задгранични туристически пътувания у нас. През предходната година италианските туристически посетили България са повече от 163 хиляди и са нарастнали с 12,7 на 100 по отношение на година по-рано. Италия е измежду желаните дестинации и за пътувания на българите. През 2017 година българите пътували към Апенинската страна са близо 230 хиляди, като са се нараснали с 28,7% спрямо миналата година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР