София. Министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди с кмета на

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди с кмета на
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова обсъди с кмета на Созопол Панайот Рейзи подготовката на предстоящия летен сезон

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова разиска с кмета на Созопол Панайот Рейзи подготовката на идния летен сезон, оповестиха от пресцентъра на министерството . Двамата дискутираха ограничения, които би трябвало да бъдат набелязани за протичането на спокоен и сполучлив туристически сезон. Министърът уточни, че през лято 2018 година ще се следи за съблюдаване на законите във връзка с стопанисването на плажовете, реда в курортите и спазването на правата на потребителите.
" Планираме преди началото на дейния сезон да бъдат извършени работни срещи и инспекции по морето ", осведоми министър Ангелкова. И посочи, че се планува в инспекциите да се включват всички контролни органи, които наблюдават за спазването на реда по крайбрежието.
Кметът Рейзи съобщи, че локалната власт ще спомага съгласно пълномощията си, на всички начинания на министерството, които ще оказват помощ за безпроблемен летен сезон. Той добави, че в лицето на представители на община Созопол, министерството постоянно ще откри поддръжка за ограничения и планове, които ще подкрепят благополучното развиване на летния сезон.
" Повече от 5,3 млн. задгранични туристически визити отчетохме през летния сезон на предходната година, като техният брой е с 5,7% повече по отношение на интервала юни –септември 2016 година ", напомни министър Ангелкова. И добави, че тази година чакаме тези резултати да се надградят, като огромна част от висококатегорийните хотели към този момент са резервирани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР