София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов запозна посланика на Великобритания

...
София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов запозна посланика на Великобритания
Коментари Харесай

Министър Данаил Кирилов се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

София. Министърът на правораздаването Данаил Кирилов срещна посланика на Англия Н. Пр. Ема Хопкинс със законопроекта, който, съгласно с настоящата конституционна уредба, вкарва механизъм за следствие на така наречен трима огромни в правосъдната система. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . По време на срещата им през днешния ден в Министерството на правораздаването той изясни, че готвеният законопроект е в унисон с Конституцията на България, съгласно която основният прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд имат идентичен статут, а задачата на новите текстове е реализиране на поддръжка от европейските ни сътрудници за отпадане на Механизма за съдействие и оценка.
По тематиката за корупцията по високите етажи министър Кирилов съобщи, че напъните на държавното управление са свързани с непрекъснато противопоставяне, а не с еднократен акт.
На въпрос за идната процедура по желание на нов основен прокурор правосъдният министър отговори, че се надява „ с необятна поддръжка на поста да бъде определен почтен експерт с воля и темперамент “.
Посланик Хопкинс благодари за подробните уточнения по разискваните тематики. Тя означи положителното съдействие на двете страни по отношение на използването на Европейската заповед за арест, законодателството в областта на сигурността и на домашното принуждение, като акцентира персоналните старания на Кирилов при подготовката на законопроекта за домашното принуждение.
Двамата показаха вяра, че България и Англия ще продължат положителното си съдействие по развиването на правните им системи, без значение от развиването по тематиката Брекзит.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР