София. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът на Еърбъс

...
София. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът на Еърбъс
Коментари Харесай

Завод за производство на високотехнологични продукти за самолети „Еърбъс“ предвижда подписана спогодба между Министерството на отбраната и „Еърбъс Хеликоптерс“

София. Министърът на защитата Красимир Каракачанов и вицепрезидентът на „ Еърбъс Хеликоптерс “ Серж Дюран подписаха през днешния ден, 23 май, Спогодба, с която се урежда спор, предмет на арбитражно дело за неуредени връзки сред Министерството на защитата и „ Еърбъс Хеликоптерс “ по контракт от 2005 година за доставка на хеликоптери „ Кугар “ и „ Пантер “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата .
„ С подписването на тази Спогодба издигаме нашето съдействие на едно ново, по-високо равнище “, сподели министър Каракачанов. Той благодари на екипите от българска и френска страна за сполучливите старания да бъде реализирано съглашение за окончателното споразумяване на връзките сред Министерството на защитата и „ Еърбъс Хеликоптерс “.
Спогодбата планува френската страна да обезпечи стратегически вложения в България за създаване на цех за произвеждане на високотехнологични артикули за самолети „ Еърбъс “. Първата копка на завода е направена към този момент в Пловдив. През първите три години ще бъде обезпечена претовареност на до 300 души като е допустимо в идващите осем години тази численост да нарасне на до 800 души. Освен това френската компания „ Еърбъс Хеликоптерс “ ще даде един хеликоптер „ Дофин “ за прилагане от Военноморските сили.
На церемонията, която се организира в Министерството на защитата участваха посланикът на Франция Н. Пр. Ерик Льобедел, заместник-министърът на защитата Анатоли Величков, заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, както и представители на френската компания „ Еърбъс Хеликоптерс “.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР