София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и

...
София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и
Коментари Харесай

Министър Нено Димов и кметът на Община Лом Пенка Пенкова подписаха договор за укрепване на свлачища със средства от Оперативна програма „Околна среда“

София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Община Лом Пенка Пенкова подписаха контракт за подсилване на свлачища със средства от Оперативна стратегия „ Околна среда “ (ОПОС) 2014-2020 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . С осъществяването на плана ще се предотвратят свлачищни процеси върху повърхност от 18 хектара и ще се увеличи отбраната на живота и здравето на над 2000 души.
Дейностите плануват превантивни ограничения за възстановяване сигурността на обитаемото място, в това число запазване жилищни, икономически, индустриални здания, аграрни площи, улици, водопроводи и друга техническа инфраструктура. По плана ще бъдат изпълнени строителни работи за намаление равнището на подпочвените води, за разширение съществуващата мониторинговата система, както и създаване на подпорна стена по бреговата линия на квартал Боруна в Лом.
Общият размер на инвестицията е 8,5 млн. лева, обезпечени напълно от ОПОС 2014-2020 година “. Срокът за осъществяване на плана е 24 месеца.
С дейностите по плана ще се подкрепи осъществяването на Националната стратегия за предварителна защита и ограничение на свлачищата, съгласно която предприемането на превантивни ограничения е от първостепенно значение за запазване на човешкия живот и здраве и за превъзмогване на тежки материални загуби от активизирането на свлачища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР