София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше

...
София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше
Коментари Харесай

Сметната палата запозна министър Нено Димов с резултатите от одит за въздуха

София. Министърът на околната среда и водите Нено Димов беше осведомен с резултатите и рекомендациите от одитен отчет за ефикасността и успеваемостта на ограниченията, подхванати от националните и локалните управляващи за битка против главните източници на замърсяване на атмосферния въздух в огромните градове за интервала от 1 януари 2014 година до 31 декември 2016 година Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Докладът беше показан пред министъра от ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков и екипа, направил одита.
По отношение на рекомендацията на палатата за основаване на съвещателен съвет към министъра на околната среда и водите за съставен елемент „ въздух “, министър Димов уточни, че подобен орган е в развой на образуване. Предприемат се и дейности за подкрепяне на общините за шерване на опит във връзка с осъществяването на ограниченията от стратегиите за ръководство на качеството на атмосферния въздух и на реализираните действия за битка против замърсяването на атмосферния въздух.
За изработването на национална стратегия за качество на атмосферния въздух се чака и финален отчет на Световната банка. По рекомендацията за възстановяване на контролната и санкционна активност на Министерство на околната среда и водите върху активността на кметовете и длъжностните лица в общините за осъществяване на съответни и ефикасни стратегии за ръководство на качеството на атмосферния въздух, министър Димов увери, че се приготвят ограничения за повишение на контрола. Също по този начин ще се работи дружно с общините с нарушено качество на атмосферния въздух за осведомителни акции измежду популацията за понижаване на замърсяването.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР